Els palaus i museus de la Comunitat oberts per la programació especial per al 9 d'Octubre s'omplen en el primer dia d'activitats

Guardar

Portes_Obertes_01
Portes_Obertes_01

Els nou palaus i vuit museus de les tres províncies de la Comunitat Valenciana que han obert gratuïtament al públic les seues portes, en el marc de la programació especial preparada amb motiu del 9 d'Octubre, Dia de la Comunitat Valenciana, han registrat plens durant la primera jornada del cap de setmana.

Milers de valencians i valencianes s'han acostat aquest dissabte als diferents enclavaments que componen la ruta de portes obertes per a conéixer més de prop el patrimoni cultural i històric de la Comunitat. Durant les visites, són molts els que han aprofitat per a fotografiar-se en aquests llocs i guardar així un record de l'esplendor arquitectònica i artístic que reflecteix el passat del poble valencià.

Per segon any consecutiu, el Palau de la Generalitat ha acollit una nova jornada de portes obertes que es mantindrà de 9 a 20 hores fins al pròxim 8 d'octubre, i de 17 a 20 hores el dia 9 d'octubre. Gràcies a aquesta iniciativa, els visitants han pogut recórrer i contemplar diferents dependències d'aquest edifici amb més de cinc segles d'història, com el Saló de Corts, el Saló dels Reis o el Saló Daurat.

També en el Palau de la Generalitat, aquest diumenge a les 10 hores s'inaugura l'Exposició de Jarque, que romandrà oberta fins al pròxim 9 d'octubre. D'aquesta manera, els ciutadans que ho desitgen podran gaudir en la Sala de l'Escrivania de l'obra del fotògraf valencià Francesc Jarque.

A més de la seu del Consell, la ciutadania també ha pogut visitar edificis històrics de la Comunitat Valenciana com el Palau dels Almiralls d'Aragó-Banys de l'Almirall, el Palau dels Borja-Corts Valencianes, el Palau de la Batlia, el Palau del Marqués de la Scala, el Palau dels Català de Valeriola, el Palau del Marqués de Malferit, el Palau dels Mercaders i el Palau d'en Bou. Tots aquests palaus romandran oberts al públic també aquest diumenge, des de les 10 del matí fins a les 20 hores.

D'altra banda, els museus que s'inclouen en la programació especial organitzada en aquesta edició del 9 d'Octubre també han registrat plens aquest dissabte, i seguiran oberts fins a la mitjanit. Els ciutadans han gaudit gratuïtament en les tres províncies valencianes d'una oferta museística que s'adapta a tots els gustos: l'IVAM, el MUVIM, el Centre del Carme, la Beneficència, el Museu de la Ciutat, els Museus de Belles arts de València i Castelló i, finalment el Museu de Belles Arts Gravina, a Alacant. Tots aquests enclavaments obriran també fins a les 20 hores del diumenge.

L'obertura de museus i palaus és solament una de les més de 65 activitats que conformen la gran oferta cultural presentada per al Dia de la Comunitat Valenciana, una programació d'actes en l'elaboració dels quals han participat conjuntament, per primera vegada en la història, la Generalitat, les Corts Valencianes, la Diputació de València i els Ajuntaments de València, Alacant i Castelló.

Arxivat a:

Destacats