El Centre del Carme s'uneix a les Falles amb un espectacle de llums durant 4 dies i festa amb dj's valencians

Guardar

centre_Carme
centre_Carme

El Centre del Carme Cultura Contemporània (CCCC) s'uneix per tercer any consecutiu a les Falles de València amb un espectacle de llums durant quatre dies per a activar les seues falles experimentals, coronat amb una festa amenitzada per dj's valencians com José Coll o Vicente Buitrón.

Des d'aquest dijous, 14 de març, fins al diumenge 17, a dos dies de la Cremà, tindrà lloc l'encés de les falles sota el títol 'Wai encén el CCCC', un esdeveniment patrocinat per Cerveses Wai, avança el Consorci de Museus en un comunicat.

Com a espai dedicat a les manifestacions més innovadores en l'àmbit de l'experimentació artística, el Centre del Carme oferirà un espectacle audiovisual en el qual la llum i la música es fondran per a generar noves experiències sonores, de la mà d'Audioprobe, empresa valenciana encarregada diversos anys de la Crida.

Les creacions del conjunt Amores Grup de Percussió serviran com a base a la proposta, seguida per la festa amenitzada pels dj's. Amb aquest espectacle culminarà un procés en el qual han participat més de 400 escolars en la falla 'MUSEV.M', que acull el claustre gòtic, i '3D GRAFITI', realitzada per estudiants del centre d'educació especial Ruiz Jiménez de València, amb disseny de PichiAvo.

Aquest dijous a les set de la vesprada arranca la festa que comptarà amb les actuacions de diversos dj's en el claustre renaixentista, al costat de la instal·lació '3D GRAFITI'. En el claustre gòtic, el monument participatiu 'MUSEV.M' convida al públic a gaudir de l'espectacle de llum i so en diverses passades cada dia, a les 20.30, 21, 21.30 i 22 hores.

El Centre del Carme estarà obert els quatre dies, del 14 al 17 de març, fins a mitjanit perquè les seues falles es puguen gaudir durant tota la jornada, i només tancarà les seues portes el festiu del dimarts 19 de març.

Es tracta del tercer any que l'espai se suma a una acció d'aquestes característiques, creant sinergies amb l'art faller en diàleg amb els nous llenguatges contemporanis. Les falles experimentals del CCCC són "un homenatge a aquesta tradició valenciana i demostren el treball cooperatiu entre les institucions culturals, els artistes contemporanis i l'educació, tot amb el fil conductor de les Falles", com ha ressaltat el director, José Luis Pérez Pont.

UNA GRAN CÚPULA AMB 400 RETRATS

Des de finals de febrer, alumnes dels centres escolars valencians han passat pel claustre gòtic del Centre del Carme per a participar en un taller dirigit a transformar i enriquir dia a dia aquesta instal·lació.

'MVSEV.M' fa referència als orígens del museu i de les festes josefines. Aquesta falla ha anat adquirit diferents formes i volums a mesura que els xics l'han transformada, fins a crear una gran cúpula per a convidar al públic a entrar i gaudir. Per dins estarà il·luminada per a observar els 400 retrats dels seus protagonistes, com un museu efímer construït entre tots.

La instal·lació, ideada pels creadors valencians Javier Molinero i Bernat Ivars, és un homenatge al caràcter participatiu i integrador de les Falles i a els seus centenars de monuments plantats al carrer, eminentment participatius i autogestionats. "Es podria dir que una falla és un museu al carrer creat pels milers de persones que la fan possible i un públic molt major que les visita", destaquen des del Centre del Carme.

FALLA INFANTIL AMB EL SEGELL DE PICHIAVO

Paral·lelament, l'espai presenta la seua falla infantil '3D GRAFITI', amb disseny de PichiAvo i elaborada per alumnes del centre d'educació especial Ruiz Jiménez de València a través del seu programa de formació i qualificació bàsica d'artista faller.

Està elaborada amb materials tradicionals i pensada per a ser llegida, seguint el patró que caracteritza a l'estil dels artistes, traslladat a format volumètric. La formen set rètols amb les paraules 'Falles', 'Cremà', 'Festa', 'Urban', 'Street', 'Flama' i 'Inclusió', aquesta última a proposta dels estudiants.

S'integra dins del projecte d'exposició 'EVREKA', que PichiAvo presenta en el Centre del Carme amb la col·laboració de l'Ajuntament de València i el Consorci de Museus. També es vincula amb la falla municipal de 2019, també amb el segell del duo de grafiters valencians al costat dels artistes fallers Latorre i Sanz.

Precisament per aquesta vinculació, '3D GRAFITI' es cremarà juntament amb la falla gran de València el 19 de març. Aqueix dia també desapareixerà la seua intervenció en el claustre renaixentista, amb l'objectiu de crear un paral·lelisme entre el caràcter efímer de les falles i de l'art urbà. La seua exposició a la Sala Refetor, mostra del seu particular estil 'urban mythology', es podrà visitar en el Centre del Carme fins al 5 de maig.

Arxivat a:

Destacats