El Centre del Carme destinarà la Sala de Contraforts per a exposicions amb fins socials

Guardar

El Centre del Carme destinarà la seua sala de Contraforts per a exposicions de caràcter social. La intenció del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana amb aquesta iniciativa és obrir una convocatòria pública destinada a associacions i col·lectius socials que generen una programació anual amb una selecció de projectes.

El director del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, José Luis Pérez Pont, s'ha reunit amb la regidora de Serveis Socials de l'Ajuntament de València, Consol Castillo, per a presentar la iniciativa.

Segons Pérez Pont, "hem volgut implicar l'Ajuntament de València en un projecte en què pretenem donar cabuda, en el Centre del Carme, un gran nombre de col·lectius que formen part del teixit social i cultural de la ciutat. En la Regidoria de Serveis Socials s'han mostrat molt interessats per la proposta i començarem a treballar en un acord de col·laboració entre les dos institucions".

La proposta s'emmarca dins del nou projecte per al Centre del Carme en el qual s'està treballant des del Consorci de Museus per a convertir-lo en un centre de cultura contemporània.

El director del Consorci ha manifestat que "amb aquesta iniciativa s'obri la porta a la participació social en l'activació de la cultura valenciana, canalitzant iniciatives que emergeixen de la mateixa societat civil. La redefinició del Centre del Carme passa també per un canvi en el seu model de gestió, transparent i participatiu, i on les propostes expositives puguen valorar-se en igualtat de condicions. Per això la convocatòria pública serà, a partir d'ara, el principal mecanisme d'entrada de projectes".

Pròximes exposicions

Mentres s'acaben de concretar els detalls per a la pròxima convocatòria de la Sala de Contraforts, el perfil social que se li vol donar a aquesta sala del Centre del Carme ja va prenent forma: al llarg dels pròxims mesos, per mitjà de la fórmula de la cessió d'espai, es mostraran algunes exposicions d'aquesta índole com la mostra del 30 aniversari del col·lectiu Lambda, cap a l'últim trimestre de l'any.

A més, aquesta vesprada s'inaugura la mostra "Mirades 15 x 15", de la Universitat Popular de València, al claustre gòtic. L'exposició és un projecte creatiu, pedagògic i social que mostra un mosaic divers i plural de la ciutat de València.

La mostra, composta per 3.200 llistons pintats pels alumnes de la Universitat Popular té, a més, un vessant solidari, ja que els llistons seran donats a benefici de Save the Children una vegada clausurada l'exposició, el 3 de juliol.

Arxivat a:

Destacats