Convocada la XLI Edició dels Premis Literaris Ciutat de València

El termini estarà obert fins a l'11 de maig per a les huit modalitats

Guardar

La regidora de Compromís i portaveu adjunta, Glòria Tello
La regidora de Compromís i portaveu adjunta, Glòria Tello

El termini per a la presentació d'exemplars estarà obert fins al pròxim 11 de maig. Com és tradicional la convocatòria es fa per a les modalitats de narrativa, poesia, teatre i assaig tant en valencià com en castellà. Els premis oscil·len entre els 6.000 i els 12.000 euros.  La regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Glòria Tello, ha senyalat que  "en els últims anys, s’han augmentat a huit les modalitats, s’han posat noms d’autores valencianes a alguns dels guardons, s’han dotat d’un pressupost major i s’ha establit una relació amb tres editorials valencianes i una estatal per a la publicació de les obres premiades".

Glòria Tello ha destacat que “els premis literaris Ciutat de València “han anat assumint un paper importantíssim en el panorama de guardons existents i  no sols han servit d’esperó per a autores i autors que s’estrenaven en les armes literàries, sinó que també han estat plataforma de veus consagradísimes”.

En la modalitat de narrativa es convoquen els premis Isabel de Villena de narrativa en valencià i el Vicente Blasco Ibáñez de narrativa en castellà, dotats cadascun amb 12.000 euros. En poesia, es convoca el premi de poesia en valencià María Beneyto i el de poesia en castellà Juan Gil-Albert amb una dotació de 6.000 euros cadascun.

Per als premis de teatre en valencià Eduard Escalante i teatre en castellà Max Aub hi ha una dotació de 8.000 euros en cada modalitat. Finalment, els premis d'assaig en castellà Celia Amorós i assaig en valencià Josep Vicent Marqués estan dotats amb 10.000 euros cadascun.

La presentació pot fer-se tant presencialment com per correu electrònic o per la seu electrònica municipal. Tota la informació amb els requisits i manera de presentació estan disponibles en el següent enllaç:

https://sede.valencia.es/sede/registro/procedimiento/CU.AY.35

 

Arxivat a:

Destacats