Coneix la història de la indumentària fallera en el Museu de les Ciències de València

L'atri i la cancel·la acullen l'exposició gratuïta "La indumentària a través del temps" aquest cap de setmana

Guardar

Preseleccions falleres de València
Preseleccions falleres de València

El Museu de les Ciències celebra "La indumentària a través del temps" aquest cap de setmana amb un horari de 10:00 a 19:00 hores. Aquesta iniciativa cerca que els visitants coneguen de primera mà la història i l'evolució que ha patit la vestimenta típica valenciana el màxim exponent de la qual són els vestits de fallera. La mostra es realitza gràcies a la Generalitat Valenciana en col·laboració amb l'Associació Comerç Indumentària Valenciana i amb l'Escola Cànem.

L'atri i la cancel·la de la Ciutat de les Arts i les Ciències estaran decorats per 45 maniquins amb tots els ornaments típics del vestit de fallera des del segle XVIII fins a l'actualitat. Des de les primeres falleres de València fins a les flamants noves Falleres Majors per a l'any 2023: Laura Mengó i Paula Nieto. L'exposició no serà únicament sobre roba i peces de tela com poden ser les faldes o els cancans passant per les sinagües o els brodats, sinó que la mostra també comptarà amb orfebreria datada dels segles XVIII i XIX.

Un recorregut de més de dos segles

En l'exposició "La indumentària a través del temps" es podran trobar vestits i orfebreria de finals del segle XVIII i principis del XIX de clara influència afrancesada com a grans relíquies del passat. També s'exhibiran models amb vestits de coteta caracteritzats per tindre encaixos més complexos i l'absència de sinagües en la cintura. Aquest estil juntament amb l'estil de farolet s'assemblen molt més als clàssics vestits regionals de l'Horta de València (vestits de l'horta) sorgits ja més entrat el segle XIX. No obstant això, els vestits actuals serien més o menys equivalents a la mescla entre tots dos estils perquè el de farolet proposa unes mànegues més curtes amb encaixos, brodats i amb la inclusió d'una cinta en la cintura.

Destacats