Com fer un gran negoci amb la sanitat pública

El Magnànim i Sergi Castillo presenten el llibre que desvela els interessos amagats darrere de "La batalla per la sanitat valenciana"

Guardar

targeta La batalla per la sanitat
targeta La batalla per la sanitat

La Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació presentarà el dijous 23 de gener de 2020, a les 19 hores, al Col·legi Major Rector Peset (pl. Sant Nicolau, 4), el llibre La batalla per la sanitat valenciana de Sergi Castillo Prats. A l'acte de presentació participaran, junt amb l'autor, Carmen Montón (ex ministra de i ex consellera de Sanitat), Salva Almenar (periodista) i Guillermo López (director de la col·lecció Periodisme del Magnànim). L'entrada serà lliure fins a completar l'aforament de la sala. El llibre de Sergi Castillo va ser premiat amb la Beca Josep Torrent de Periodisme d'Investigació de l'any 2018, fruit del conveni entre el Magnànim i la Unió de Periodistes Valencians, i ha estat publicat pel Magnànim dins de la col·lecció Periodisme, dirigida per Guillermo López, amb una coberta dissenyada per Eugenio Simó.

El negoci brut de la sanitat

Sergi Castillo, que s'havia capbussat en les xarxes de la corrupció valenciana amb Tierra de saqueo i Yonquis del dinero, desenmascara i analitza ara els mecanismes interns del procés de privatització de la sanitat valenciana, l'anomenat "model Alzira". El periodista valencià es mostra clar: “La batalla per la sanitat Valenciana no s’ha lliurat entre models de gestió sanitària ni ha tingut un rerefons ideològic. Aquesta ha estat una lluita per un negoci que mou milers de milions d’euros de les arques públiques i que s’han dipositat en mans d’un grup reduït i endogàmic de persones pròximes al partit en el poder. Durant 20 anys, de 1995 a 2015, aquests empresaris no han tingut rival i s’han convertit en gegants, en lobbys que han teixit xarxes clientelars al seu voltant per mantindre els seus privilegis. Han facturat a la Generalitat sense controls, creuant portes giratòries, i amb total complicitat amb una administració que els hauria d’haver vigilat i no ho ha fet.”

Així comença un treball periodístic que xifra en 10.000 milions d’euros el regal del PP a aquest grup. Castillo desvela qui eren els veritables amos de la sanitat valenciana, els secrets que amagava el model Alzira o els escàndols de corrupció que han afectat aquesta àrea de gestió. Aquest és el relat viu d’una batalla que mai s’havia abordat de forma global, amb dades oficials i rigor, i amb presència de totes les veus. Un document compromés en defensa de la sanitat pública.

Sergi Castillo Prats (Cocentaina, 1978) és periodista, llicenciat en Comunicació Audiovisual per la Universitat de València. Ha treballat per a El País, EFE, TVE, Información i la COPE, ha col·laborat amb els programes de televisió Más Vale Tarde, La Sexta Noche, El Intermedio (La Sexta), Las mañanas de Cuatro i El programa de Ana Rosa. És autor dels llibres Tierra de saqueo. La trama valenciana de Gürtel (2013) i Yonquis del dinero. Las diez grandes historias de la corrupción valenciana (2016). Ha participat com a expert en corrupció en comissions d’investigació del Congrés dels Diputats i de les Corts Valencianes. També ha treballat de guionista i productor de projectes audiovisuals i d’assessor per a administracions públiques i partits polítics. En el present és professor de valencià en Secundària i Batxillerat.

Arxivat a:

Destacats