El Centre del Carmen participa en la 11a edició d'Abierto Valencia

Guardar

Abierto Valencia
Abierto Valencia

El Consorci de Museus i el Centre del Carme formen part un any més d'Abierto Valencia, un dels esdeveniments artístics i culturals més destacats de la Comunitat Valenciana, que celebra el seu 11é aniversari del 22 al 29 de setembre.

L'Associació de Galeries d'Art Contemporani de la Comunitat Valenciana (LAVAC) inaugura la temporada amb aquesta setmana cultural que ofereix una visió real i tangible de la situació artística actual i que en aquesta 11a edició compta amb un total de 19 espais expositius, entre els quals està de nou el Centre del Carme.

"Des del Centre del Carme treballem per a fer accessible la cultura contemporània a la ciutadania i en aqueix sentit connectem amb Obert València perquè tenim la mateixa missió: que l'art contemporani aconseguisca derrocar fronteres i siga visible a totes les persones per igual", ha assenyalat el director del Consorci de Museus i el CCCC, José Luis Pérez Pont.

Abierto Valencia proposa una setmana completa d'actes culturals, obertura de galeries fora del seu horari habitual, xarrades, trobades, rutes i activitats que connecten al públic amb artistes i galeristes, donant visibilitat al panorama artístic i cultural valencià.

La participació del CCCC a Abierto Valencia

L'àmplia oferta d'art contemporani d'Abierto Valencia estarà disponible a partir del divendres 22 de setembre en les diferents galeries de la ciutat, així com a la Sala Zero del Centre del Carme, que exposarà obra dels tres espais que no tenen seu a València: la galeria castellonenca Espai Nivi Collblanc, i les alacantines Isabel Bilbao, situada a Xàbia i Casa Bancal, a Altea.

Espai Nivi Collblanc presenta l'exposició 'Connexions, xarxes i desafiaments', comissariada per Alejandro Mañas, que reuneix les obres de Mónica Jover Blanco, Juan Falcon García i Juan R. Mejía. La mostra para esment en com les persones i les comunitats estan interconnectades i com les seues accions i decisions tenen un impacte en els altres, així com sobre els desafiaments relacionats amb la privacitat, la desinformació, la dependència tecnològica i la desconnexió i despoblació de les àrees rurals.

La galeria Casa Bancal, situada a Altea, mostra en el CCCC un monogràfic de l'artista Eduardo Infante, que viu i treballa a Alacant sota el títol 'La pintura del futur. Capítol II'. L'exposició, comissariada per Jaime Pérez Zaragozi, reuneix 50 llenços acompanyats d'una sèrie de composicions musicals de l'autor en els quals aprofundeix sobre la intemporalitat de l'art, obrint el debat amb l'espectador.

Finalment, la galeria xabiense Isabel Bilbao mostrarà l'obra 'Passing Through', de María Muñoz Torregrosa, en la qual el fil torna a ser el gran protagonista. L'artista tria el títol del poema i tema musical de Leonard Cohen per a titular aquesta sèrie, en la qual reflecteix el pas per la vida i el flux entrellaçat d'emocions.

Un any més, el director del Consorci de Museus i el Centre del Carme, José Luis Pérez Pont, forma part del jurat dels premis de la Conselleria de Cultura a la 'Millor Exposició', en representació de la directora general de Patrimoni Cultural, Pilar Tébar, i de l'Ajuntament de València a l''Artista Destacat'. Al costat de Pérez Pont, la resta del jurat està format per Núria Enguita, directora de l'IVAM; Marta López Ricarte, directora del Museu de la Ciutat; Ángels Miralda, crítica i comissària d'exposicions; i Julia Morandeira, comissària, investigadora, docent i directora de KADIST París.

També dins de la celebració d'Obert València s'atorgaran les adquisicions de diferents col·leccions com les habituals de la Fundació Hortensia Herrero, la col·lecció DKV, l'empresa Gandia Blasco, Makma i la Fundació Juan José Castellano Comenge, la Fira Mart, de Castelló, la Col·lecció Kells i la col·lecció L'Escala i aquesta edició se suma la de Biohub Life Science Art Colletion.

Destacats