Les Arts inaugura la seua temporada d’abonament amb ‘Anna Bolena’, amb direcció musical de Maurizio Benini i escènica de Jetske Mijnssen

Guardar

Presentació d'‘Anna Bolena’ a Les Arts
Presentació d'‘Anna Bolena’ a Les Arts

Les Arts inaugura la temporada d’abonament amb l’estrena d’‘Anna Bolena’, de Gaetano Donizetti, amb direcció musical de Maurizio Benini i escènica de Jetske Mijnssen, aquest dissabte 1 d’octubre, a la Sala Principal.

Jesús Iglesias Noriega, director artístic de Les Arts, ha presentat hui aquesta nova producció, acompanyat per Maurizio Benini i Jetske Mijnssen, amb la qual comença a València la ‘Trilogía Tudor’, les tres òperes que Donizetti va dedicar a la controvertida dinastia anglesa junt amb ‘Maria Stuarda’ i ‘Roberto Devereux’, i que conclourà en la temporada 2024-2025.

“Es tracta d’un ambiciós projecte, tant musical com artístic, des de l’envergadura del muntatge i els requisits actorals del llibret, fins a la seua exigent partitura, reservada per a les millors veus del repertori belcantista, particularment per a la soprano protagonista de les tres obres, cavall de batalla de les grans dives de cada generació”, ha explicat.

Eleonora Buratto, aclamada com una de les grans veus del repertori belcantista en l’actualitat, assumeix en Les Arts el repte de debutar amb els tres desafiadors rols per a soprano que va escriure Donizetti: Anna Bolena, Maria Stuarda i Elisabetta, regina d’Inghilterra. 

La diva de Màntua, ha recordat Iglesias Noriega, ja va captivar el públic valencià per la seua aplaudida intervenció en el ‘Requiem’ de Verdi sota la direcció de Daniele Gatti. Distingida pel seu timbre privilegiat i una exquisida elegància en el fraseig, afronta ja a València els últims assajos previs a la seua presentació en un paper, Anna Bolena, referent d’artistes com Maria Callas, Montserrat Caballé, Leyla Gencer, Edita Gruberova o Mariella Devia.

Un elenc de solistes de primera línia acompanya la italiana en el seu debut: Alex Esposito, que torna després de la seua elogiada presentació amb ‘Les Contes D’Hoffmann’ la passada temporada, encarna a Enrico VIII; Silvia Tro Santafé, la intèrpret valenciana amb major presència internacional, torna a Les Arts com a ‘Giovanna Seymour’; mentre que Ismael Jordi, a qui el públic valencià recorda pels seus papers en ‘Iphigénie en Tauride’, ‘La traviata’ i ‘Doña Francisquita’, cantarà el rol de Lord Riccardo Percy.
 
Maurizio Benini, un dels més prestigiosos experts en ‘bel cant’, assumeix la direcció musical de la ‘Trilogía Tudor’ en Les Arts. Convidat habitual dels teatres d’òpera més prestigiosos, entre aquests, el Metropolitan de Nova York, Òpera de París, Staatsoper de Viena, Covent Garden de Londres, debuta amb el Cor de la Generalitat i l’Orquestra de la Comunitat Valenciana amb aquesta obra exigent vocalment i orquestralment per la contínua tensió dramàtica que té.

Jetske Mijnssen signa aquesta ambiciosa coproducció de Les Arts amb la Dutch National Opera d’Amsterdan i el Teatro di San Carlo de Nàpols, amb escenografia de Ben Baur, vestuari de Klaus Bruns, il·luminació de Cor van den Brink i coreografia de Lilian Stillwell, que conclourà amb l’estrena de l’últim dels títols de la trilogia, ‘Roberto Devereux’.

L’ascendent directora holandesa és coneguda pel seu enfocament psicològic, que posa en aquesta ocasió el servei del complex i convuls període Tudor i els seus malaventurats protagonistes en una complexa experiència emocional i teatral.

En la recent estrena a Amsterdam, crítica i públic van elogiar el mil·limètric treball de Mijnssen per a retratar i involucrar l’espectador en el claustrofòbic i opressor ambient de la cort del més absolut dels monarques anglesos, a més de la inclusió d’un personatge silenciós recurrent i que avança el segon dels títols de la saga donizettiana: la jove filla d’Enric i Anna, la futura Isabel I i última monarca Tudor.

Les Arts estrena l’1 d’octubre ‘Anna Bolena’, i les restants representacions tindran lloc els dies 4, 7, 10 i 13 d’octubre.

Arxivat a:

Destacats