À Punt ja té Consell de la Ciutadania

El Consell Rector de la CVMC ha triat als primers quatre integrants de l’organisme

Guardar

presentacio_a_punt_foto_1
presentacio_a_punt_foto_1

La televisió pública autonòmica À Punt va agafant forma. Tal com s'esperava, el Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC) ja ha creat el Consell de la Ciutadania, que començarà a funcionar amb quatre membres. Aquests són José Ignacio Pastor, president de la Associació Ciutadania i Comunicació; Pilar Devesa,  responsable de comunicació del Comitè Antisida de la Comunitat; María Teresa Puertes, portaveu de Pobresa Zero; i el professor de periodisme José Reig.

Són les primeres quatre persones triades dels 13 integrants que finalment formaran part de l'organisme. D'un total de 32 candidatures que es van presentar, 10 d'elles van ser entrevistades personalment i aquestes quatre són les que han accedit als llocs.

Tal com estava previst, la paritat era un dels criteris a aplicar en aquest procés de selecció. Per això, els seleccionats són dos homes i dues dones, que, tal com assenyalen des de la Corporació, "acrediten una gran experiència en el treball col·laboratiu en diferents camps de l'actuació social", tal com marca la normativa.

Els altres nou integrants seran proposats per altres organismes com el Consell Valencià de Cultura, l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, o altre tipus d'associacions i organitzacions socials. Aquests també hauran de ser ratificats pel Consell Rector. L'equip, conformat per tretze membres, ostentarà el càrrec durant cinc anys.

El Consell de la Ciutadania és l'òrgan assessor de continguts d'À Punt que vetlarà pels drets dels espectadors. I ho farà mitjançant diverses vies: elaborant informes sobre la programació, estudiant l'impacte social de les emissions, arreplegant les demandes i suggeriments del públic i traslladant-les a la Corporació o, proposant mesurades per a millorar la qualitat dels programes.

Arxivat a:

Destacats