À Punt començarà les seues emissions en proves el 25 d'abril

Empar Marco ho va anunciar ahir en les Corts Valencianes

Guardar

empar marco
empar marco

La nova televisió autonòmica valenciana, À Punt, començarà a emetre en proves el pròxim 25 d'abril. Així ho va anunciar la directora general de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC), Empar Marco, qui també va ressaltar que l'objectiu és testar el funcionament dels nous sistemes que s'estan implantant.

La idea és, com ja s'havia anunciat la passada tardor, iniciar les emissions de forma definitiva "abans de l'estiu", segons va apuntar Marco en la comissió de RTVV en les Corts Valencianes. Fins llavors, les emissions també serviran per a programar promocions de la cadena i, per a això, s'utilitzarà material reciclat de l'antiga RTVV i Canal 9. Amb tot, també hi haurà alguna emissió en directe a fi de "provar l'estabilitat del sistema".

En tractar-se de proves tècniques, és probable que l'emissió es veja "de forma irregular" o fins i tot és possible que caiga, però "és la forma que haurem de saber què hem de reparar i on", va puntualitzar Empar Marco en la seua compareixença. Això sí, des del principi les emissions es faran en alta definició.

La lentitud del procés

Empar Marco també va admetre que el camí "no està sent fàcil" a causa que el tràmit dels plecs administratius és "molt lent" i la incorporació de la plantilla es fa molt poc a poc, "amb comptagotes". En total, ja són 229 les persones que s'han incorporat.I d'altra banda, s'estan implantant diversos sistemes tecnològics que necessiten de "temps i una estabilització".

La web també ha patit alguns canvis que han acabat de conformar la plataforma digital definitiva i funciona a un rendiment "òptim". Açò és, segons va apuntar Marque, el "primer pas" per a configurar l'entorn multimèdia de À Punt. I en els pròxims dies, estarà disponible l'aplicació mòbil.

Arxivat a:

Destacats