18 bandes valencianes, de la resta d'Espanya i internacionals, se'n pujaran a l'escenari del CIBM 2022

Guardar

Comité organitzador durant el sorteig del CIBM 2022 (Foto Live Music Valencia)
Comité organitzador durant el sorteig del CIBM 2022 (Foto Live Music Valencia)

Un total de 18 societats musicals de la Comunitat Valenciana, de la resta d'Espanya i de la resta del món concursaran en la 134 edició del Certamen Internacional de Bandes de Música "Ciutat de València", que se celebrarà al Palau de les Arts entre el 14 i 17 de juliol de 2022. Aquest ha estat el resultat del sorteig d'aquesta edició del certamen, que s'ha celebrat en la Sala Lucrecia Bori del Palau de la Música.

El sorteig ha estat presidit per la regidora de Cultura, i presidenta del Comité Organitzador del concurs, Gloria Tello, que ha desitjat sort a les bandes de música que hi participaran i ha volgut "agrair especialment l'esforç, el treball i la dedicació que estan fent les societats musicals per a preparar la seua participació en el millor certamen internacional". Tello ha volgut estendre l'agraïment a tot el personal implicat en l'organització i ha recordat que el caràcter internacional d'este certamen "és inqüestionable" i és per això que "comptem amb dues bandes internacionals, una d'Hongria i una altra de Portugal, que han pogut planificar i superar la incertesa que viuen en els seus països".

Així mateix, la regidora de Cultura ha destacat que s'han mantingut les bases del CIBM 2020, menys en el que fa a la inscripció, ja que s'ha respectat la participació de les bandes que es van decidir en el sorteig del passat 18 de febrer de 2020. En aquest sentit, de totes les bandes d'aquell sorteig que podien confirmar la seua participació, 11 bandes van fer-ho, i per a cobrir les places que deixaren aquelles que van declinar, en primer lloc es va proposar la seua participació en aquelles que es quedaren amb reserva de plaça per a la 135 edició del CIBM València. Al no poder completar totes les vacants, es va obrir una inscripció per a completar la quota màxima de participants.

Continua el fet que a banda dels oficials, hi haurà uns altres premis destinats a la puntuació més gran del certamen, a la millor banda de la Comunitat Valenciana, a la millor interpretació de l'obra de lliure elecció de compositor de la Comunitat Valenciana, al millor director i al millor solista del certamen.

Resultat del sorteig

D'aquesta manera, de les 18 bandes de música inscrites, 10 són de la Comunitat Valenciana, 6 de la resta de l'estat (Zamora, Orense, Màlaga, Albacete, Conca i Huelva) i 2 estrangeres d'Hongria i Portugal.

L'ordre de participació per a la secció Tercera: Unión Musical Santa Cecília Castellar-Oliveral (València); Unió Musical Centre Històric de València(València); Tolnai Ifjúsági Fúvószenekar Egyesület de Tolna (Hongria); Asociación Cultural Banda de Música (Zamora); Sociedad Musical y Cultural San Blas de Teresa de Cofrentes (València) i Asociación Agrupación Musical da Limia (Orense).

L'ordre de participació per a la secció Segona: Unión Musical San José de Calasanz (Castelló); Sociedade Filarmónica Lealdade Pinheirense de Pinheiro de Ázere (Portugal); Asociación Musico-cultural de Madrigueras (Albacete); Banda de Música Miraflores – Gibraljaire (Màlaga); Societat Musical La Lira Fontiguerense de la Font de la Figuera (València) i Círculo Instructivo Musical de Xirivella (València).

L'ordre de participació per a la secció Primera: Centre Instructiu Musical de Mislata (València); Asociación Musical Moteña de Mota del Cuervo (Conca); Asociación Cultural Banda de Música de Bonares (Huelva) i Sociedad Instructiva Unión Musical de Montserrat (València).

L'ordre de participació per a la secció d'Honor: Unió Musical de Benaguasil (València) i Ateneu Musical i d'Ensenyança Banda Primitiva de Llíria (València).

Durant el sorteig, s'han entregat a les agrupacions participants les partitures de les obres obligades. Estes partitures són Portaits of Spain de Teo Aparicio-Barberán per a la secció tercera, The Witcher de Jordi Peiró per a la segona, De Cai de Pascual Piqueras i Bookmarks from Japan - The Great Wave off Kanagawa / Hakone de Julie Giroux, per a la primera i Dionysiaques op. 62 de Florent Schmitt i La Venta de los Gatos (Arranjaments: Sergi Pastor) del mestre José Serrano per la d'Honor.
 

 

Destacats