"004 Licencia para cantar" de Melomans, un espectacle a quatre veus per a riure i plorar

Es presentarà en el Teatre Flumen des del 26 de gener fins al 19 de febrer

Guardar

"004 Licencia para cantar" de Melomans, un espectacle a quatre veus per a riure i plorar

Música, humor, dansa, coreografia i molt més ofereix 004 Licencia para cantar, la segona comèdia musical a cappella del quartet vocal Melomans, creadors de l'aclamat xou Desconcierto que en els últims anys ha captivat al públic valencià.

Amb la direcció de María Colomer, esta obra mostra com s'han d'enfrontar al cant i controlar les seues habilitats musicals i vocals quatre finalistes d'un procés de selecció. La idea? Aconseguir el lloc d'agent secret.

En un espectacle de 90 minuts els espectadors i espectadores poden gaudir d'estils musicals molt diferents i també de bandes sonores que ja formen part de la cultura pop. Per descomptat, Queen, David Bisbal i fins a Lady Gaga són algunes de les propostes musicals sense instruments que es combinen amb cants populars, en un xou sinèrgic i íntegre.

Inspirats en Tricicle o els argentins Les Luthiers i conformat per Edu Escartí, Gonzalo Manglano, Javi Reig i Pau Ferrer, Melomans va unir els seus vincles en els passadissos del conservatori com a estudiants de cant líric. Si ben cadascun és especialista en un instrument, amb el pas del temps van cercar punts en comú i van apostar per un art modern que tinguera la facultat de la veu com a protagonista, amb ajuda de la qual es van convertir també en actors.004 Licencia para cantar Melomans Flumen

"Qualsevol tipus de cançó és possible de fer solament amb veus humanes", assevera Edu Escortí, el responsable de la zona més aguda de la gran quantitat de registres que és possible escoltar i sentir en un espectacle que, igual que Desconcierto, emocionarà a xicotets i no tant.

"El fet de treballar solament amb la veu suposa un repte en l'àmbit dels arranjaments musicals", assegura Moisés Bautista, l'encarregat de la coordinació musical que a més col·labora per a barrejar amb mestratge baixos, beatbox i bases rítmiques que naixen de les cordes vocals de cadascun dels actors.

Els integrants de 004 Licencia para cantar saben molt bé que, de no tenir afinitat, seria difícil dur a terme un xou com el que han creat. "La sort de Melomans és que siguem amics, no que siguem actors i siguem músics", afirma Javi Reig. "Entre els quatre vam sumar un cap pensant", conclou.

L'obra a més compta amb la col·laboració de la veu en off de Luis Porcar, reconegut per doblar a George Clooney, Hugh Laurie (Dr. House) i Chuck Norris.

Arxivat a:

Destacats