València Turisme formarà en xarxes socials les empreses turístiques

Guardar

logo 2
logo 2

El Patronat Provincial de Turisme de València amplia a les empreses turístiques el programa formatiu digital Xarxa València Turisme, pioner en l'administració i creat per a optimitzar els perfils de les xarxes socials de municipis i comarques.

Com expliquen des del Patronat de Turisme, «la formació serà completament operativa i dirigida a millorar la presència en les xarxes socials, i no tant en aspectes estratègics ja coberts per altres organismes públics amb què ens coordinem».

Obert el termini de preinscripció

Les jornades Xarxa València Turisme Empresa han arrancat amb l'obertura del termini de preinscripció. La matrícula és gratuïta i, per a reservar plaça, els interessats han de remetre un correu a [email protected] El nombre de places és limitat i s'atendran rigorosament per orde d'inscripció.

Més de cent empreses turístiques s'han interessat pel projecte formatiu Xarxa València Turisme Empresa, que tractarà sobre la millora de la reputació digital i el mesurament de resultats.

Resposta al sector empresarial

Amb aquesta iniciativa, València Turisme respon al sector empresarial i fa una nova versió del programa Xarxa València Turisme, creat el mes de juny passat amb l'objectiu de millorar els perfils de les xarxes socials dels municipis i les comarques de la província i alhora involucrar les destinacions turístiques amb la marca paraigües #valenciaturisme per a millorar la seua dinamització creant sinergies entre tots. Els resultats estan sent molt satisfactoris. S’està atenent més de cinquanta municipis i se’ls ajuda a millorar la seua presència en Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. La diputada de Turisme de la Diputació de València, Pilar Moncho, presentarà els resultats globals del programa dirigit als ajuntaments en un acte de cloenda, que se celebrarà l'octubre.

El projecte va tindre un bon acolliment entre les empreses del sector, que reclamaven una actuació similar dirigida als negocis turístics locals; per això el Patronat de Turisme ha decidit apostar per aquest projecte i crear Xarxa València Turisme Empresa com a complement a la formació als municipis per a atendre exclusivament les empreses turístiques de la província.

Tardor formativa empresarial en vuit comarques

Xarxa València Turisme Empresa oferirà formació gratuïta a les empreses turístiques sobre optimització i dinamització de la promoció en les xarxes socials Facebook, Twitter, YouTube i Instagram en la primera quinzena de novembre. Les jornades consten de dos sessions de quatre hores cadascuna i s’impartiran en horari de vesprada (17 a 21 h) en vuit comarques per vuit docents de la província de prestigi reconegut.

El programa s'impartirà a Requena per a la Plana d’Utiel, la Foia de Bunyol i la Vall d'Aiora; a Chelva per als Serrans i el Racó d'Ademús; a Sagunt per al Camp de Túria i el Camp de Morvedre; a València per a l'Horta; a Alzira per a la Ribera Alta i la Ribera Baixa; a Xàtiva per a la Costera i la Canal de Navarrés; a Ontinyent per a la Vall d'Albaida, i a Gandia per a la Safor.

Els docents de Xarxa València Turisme Empresa són: Marga Cabrera (@margatwita), Loles Sancho (@lolessancho), Clara Soler (@clara_soler), Dani Ortega (@daniortega), Agustín Arambul (Bulbulsuperbul), Frank Murray (@frankmurray), Jose Ramón Sahuquillo (@jrsahuquillo) i Gersón Beltrán (@gersonbeltran)

El nivell de la formació és mitjà, de manera que es requereixen uns coneixements previs en gestió de xarxes socials i tindre actives dos xarxes socials com a mínim.

Guió de treball

El guió de treball serà el següent per a cadascuna de les xarxes socials:

1. Informació: Revisar perfils de classe i optimitzar la informació

2. Publicació: Ensenyar a publicar utilitzant etiquetes, acurtadors, imatges, geolocalització, etc. pensant en el posicionament natural.

3. Dinamització: Ensenyar a dinamitzar les xarxes generant contingut de valor i converses.

4. Mesurament: Ensenyar a prendre dades i mesurar l'impacte de les publicacions a curt i mitjà termini.

Mesurament de resultats

Per a mesurar el treball, s'utilitzarà el sistema d'indicadors creat específicament per la xarxa, amb el qual les empreses podran comprovar la millora dels seus resultats en funció de la informació publicada, la grandària de les xarxes socials, la participació amb els seguidors i la influència generada.

Arxivat a:

Destacats