Un 37,9% d'usuaris més utilitzen el nou horari nocturn de Metrovalencia

12.000 passatgers van utilitzar el servei durant el primer cap de setmana de març

Guardar

Metro Fallas GVA
Metro Fallas GVA

La Conselleria d'Habitatge, Obres públiques i Vertebració va anunciar per al 22 de febrer un reforç en Metrovalencia. Es tracta de millorar les freqüències de pas i les destinacions dels trens durant el cap de setmana. Aquesta millora del servei s'ha traduït en un major nombre d'usuaris.

Des del passat 22, la quantitat de trens en circulació ha passat de 65 a 98. Això ha suposat que les freqüències passen de 20 i 30 minuts a 10 i 20. Encara que les freqüències varien respecte a cada línia -Seminari/Paterna ha passat de 60 a 40 minuts-, aquestes millores han millorat també l'interés dels ciutadans per utilitzar el metre. Així, durant el cap de setmana del 3 i 4 de març, 12.000 passatgers van utilitzar el servei enfront de les 6.500 del mateix període de l'any anterior.

Encara que el pla de servei nocturn es va posar en marxa l'any passat, el 14 de desembre, dos motius relacionats entre si van fer notòria la millora a partir de finals de febrer. Després de mesos de negociacions, la majoria de sindicats de treballadors de Metrovalencia i El Consell van llegar a un preacord i es van desconvocar els aturs parcials. A més, es va contractar a nou personal per a Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV). El preacord contempla una pujada del 2% anual en les taules salarials vinculat a indicadors d'eficiència i augment d'usuaris.

Servei ininterromput

A més d'aquest augment fix de freqüències i destinacions, també hi ha un increment especial per Falles. Des del dia 15 de març fins a la matinada del 19, Metrovalencia ofereix servei ininterromput, amb freqüències les 24 hores del dia.

No obstant això, perquè qüestions de seguretat, les estacions de Xàtiva i Colón romandran tancades durant les mascletaes del 16 al 19, i la parada d'Albereda es tancarà del 16 al 18, 2 hores abans de l'inici dels castells de focs artificials.

Des de l'Ajuntament recomanen no desplaçar-se en vehicle privat durant les falles i usar el transport públic. Per això ha millorat les freqüències i, a més, ofereix 282 places per a aparcar el cotxe en l'estació València Sud, que connecta directament amb el centre del Cap i Casal.

Segons detallen des de Conselleria, fins ara els dies amb més passatgers han coincidit amb grans esdeveniments o dates assenyalades, com a Nit de cap d'any, la Mascletà de Colors o la Mascletà Vertical.

Vaga 'quasi' desconvocada

Encara que amb el preacord es va començar a consensuar l'estat dels aturs en Metrovalencia, encara queden 2 -de 6- sindicats que no accepten les condicions. Aquests sindicats van considerar el document insuficient i, per a seguir amb la negociació, van desconvocar la vaga del primer cap de setmana de març.

Els aturs de SF Intersindical i CGT seguiran fins a finals de març, per la qual cosa el servei no es proporcionarà al 100%.

Arxivat a:

Destacats