Desconvocats els aturs de Metrovalencia per a aquest cap de setmana, però manté la resta fins a finals de març

Guardar

horarios_metro
horarios_metro

El Sindicat Ferroviari-Intersindical València ha decidit desconvocar tots els aturs previstos en Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) per a aquest divendres, 1 de març, i el cap de setmana del 2 i 3 de març.

Després de l'assemblea d'afiliats celebrada aquest dijous, la central ha acordat aquesta desconvocatòria i mantenir la resta d'aturs establits per a la província de València fins diumenge que ve 31 de març.

Els aturs es mantindran arran del rebuig en assemblea del preacord aconseguit amb la direcció de la companyia pública, informa SF Intersindical a través d'un comunicat.

En la sessió, els afiliats han valorat el preacord aconseguit amb la direcció i han acordat que el document és insuficient, per la qual cosa per a prosseguir la negociació es desconvoquen els aturs d'aquesta finalitat de setmana.

Fa dues setmanes, la direcció de Ferrocarrils va aconseguir un principi d'acord amb els representants de SF Intersindical per a desconvocar els aturs d'eixe cap de setmana i oferir amb normalitat el servei de metro nocturn en Metrovalencia. Amb anterioritat, l'empresa havia aconseguit amb UGT, CCOO, SIF i SCF un acord que va permetre desconvocar els aturs i reprendre el procés de negociació del XIII conveni col·lectiu.

Des d'FGV van destacar que els acords amb els sindicats s'inclouran en el contingut del conveni i redunden en la millora de les condicions de treball del conjunt de la plantilla a València i Alacant, en aspectes com a formació, igualtat o retribucions salarials.

La consellera d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, Mª José Salvador, va anunciar el 4 de febrer que Ferrocarrils havia aconseguit un preacord amb el comité de vaga dels sindicats majoritaris per a desconvocar l'atur en marxa fins a la culminació del procés de negociació del XIII Conveni Col·lectiu. El preacord preveu, entre altres aspectes, un increment salarial vinculat a una millora de la productivitat i l'eficiència.

Destacats