Què tindrà en comú l'antiga i la nova Canal 9?

Guardar

0-46
0-46

És clar que Canal 9 desperta passions i odis a l'una i és que és un tema que no deixa indiferent a ningú. L'antiga RTVV va cometre errors, en això estem tots d'acord però també complia una funció essencial a la nostra terra. La informació propera dels nostres pobles, de les nostres ciutats, la cobertura de les nostres festes, el desenvolupament de la nostra indústria de ficció són només un exemple de les coses bones que aportava i això és inqüestionable.

Per l'antiga Canal 9 van passar rostres molt reconeguts que actualment triomfen en el panorama nacional. Arturo Valls, Núria Roca, Carolina Ferre o Ximo Rovira van ser alguns dels professionals que van començar en la televisió valenciana i van fer el salt a Antena 3, TVE o Telecinco.

Algun dels programes mítics de la casa que encara molts recorden és precisament el Fem Tele amb César Lechiguero i Maribel Casany amb els quals vam poder parlar fa uns mesos.

Els informatius de RTVV, molt criticats per la seua manipulació i sobretot en casos com l'accident de Metro de València, eren els més vistos a la Comunitat Valenciana. La raó? Els valencians cerquen informació de la seua ciutat, de la seua Comunitat i realment no la troben en els informatius nacionals.I ningú s'oblida sobretot d' un canal que era secundari però tenia una programació molt variada. Es tractava de Punt 2, el segon canal de Canal 9 que abastava una gran oferta cultural i alternativa que pràcticament era inexistent en el primer canal de televisió valenciana.

La realitat és que encara s'està definint i formant eixa nova graella de la nova RTVV. A pocs mesos per a conéixer el nou projecte televisiu autonòmic, la polèmica segueix en la persona proposada pel PP per al Consell Rector de la nova televisió, Maite Fernández. Ella va ser l'antiga cap d'informatius de RTVV i sens dubte, és una persona clau per al Partit Popular en el nou ens.

Les negociacions estan damunt de la taula i molt prompte veurem que té de l'antiga Canal 9, la nova radiotelevisió valenciana. Des de València Extra volem agrair el gran arxiu audiovisual del canal M81PV, gràcies per conservar un autèntic tresor de la nostra història audiovisual.

Arxivat a:

Destacats