Puig i Oltra destaquen la cohesió del Consell després del primer any de govern

Guardar

Puig y Oltra
Puig y Oltra

El President de la Generalitat, Ximo Puig, i la vicepresidenta del Consell i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, han defensat la cohesió del Consell després del primer any de govern, des que tots dos prengueren possessió dels seus càrrecs al costat de la resta de consellers el 28 de juny de 2015.

Així ho han assegurat en la presentació d'un document que arreplega les mesures engegades pel Consell al llarg d'aquests 366 dies per a respondre a cadascun dels cinc eixos del Pacte del Botànic: rescat dels ciutadans, regeneració democràtica, governar per a les persones, nou model productiu i finançament just i auditoria ciutadana.

El cap del Consell ha incidit que el Consell de la Generalitat "és un govern cohesionat i que ha sabut gestionar la modernitat que significa la diversitat" i ha explicat que la presentació d'aquest document respon a la voluntat del Consell de "posar a la disposició d'aquells que són els propietaris legítims de les institucions tot allò que hem fet durant un any". "Vam dir des del primer moment que est era un Govern que volia apostar per més democràcia, més transparència i més fiscalització per part dels ciutadans", ha puntualitzat Puig.

En els mateixos termes s'ha expressat la vicepresidenta, Mónica Oltra, que ha posat l'accent que, des de la presa de possessió, van traslladar la seua intenció de ser un Govern "absolutament auditable, que treballa per objectius". D'aquesta manera, ha dit, "passem a governar d'una manera planificada enfront de la improvisació" de l'etapa anterior, de manera que s'ha realitzat la transició "de l'ocurrència a l'estratègia".

Puig i Oltra han volgut posar de manifest el canvi que s'ha produït al llarg d'aquest primer any de govern, que ha estat "marcat pel treball, l'estabilitat i l'honradesa", segons ha assegurat el President.

Per al President, l'actual Govern de la Generalitat ha demostrat en aquests 366 dies -2016 és de traspàs- que la Comunitat Valenciana "ja no és el focus d'atracció per a allò que ha significat la corrupció i les males pràctiques", sinó que s'ha transformat en un espai "per a les bones pràctiques" i per a "una gobernanza diferent, actual i del segle XXI".

En aquest sentit, ha subratllat que els eixos d'acció s'han centrat a cercar la reparació de drets, la reconstrucció de la Comunitat Valenciana i el renaixement d'aquest territori. "Açò hem intentant fer en aquest temps des de la cohesió, en un govern plural, amb mirades plurals però amb una voluntat única, que és situar als valencians i valencianes en les millors condicions per a tenir el millor projecte de vida", ha detallat Puig.

La vicepresidenta Mónica Oltra ha confirmat aquesta idea, ja que, tal com ha indicat, un Govern format per dues forces polítiques "dóna molta més riquesa, més amplitud de camp, més intel·ligència col·lectiva al servei d'un projecte comú i, sobretot, ens lleva dogmatismes i ens lleva sectarismes".

D'altra banda, la també portaveu del Consell ha recordat que moltes de les accions i mesures preses pel Govern han tingut a veure amb "desenrunar i reconstruir" i "posar ordre" en unes conselleries amb "una manera de gestionar caòtica, en el millor dels casos, quan no simplement absent".

Puig i Oltra han defensat la millora que ha experimentat la Comunitat Valenciana en aquests dotze mesos i han assegurat que així ho demostren els indicadors econòmics i socials, un fet que "no és producte sol de l'acció de govern, sinó que és producte, sobretot, dels valencians i les valencianes, ja que nosaltres estem ací per a ajudar a desenvolupar totes les potencialitats enormes que té la Comunitat Valenciana".

Destacats