Oltra no veu perill de fractura en el Consell per la crisi d'Echávarri en Alacant

També ha mostrat la seua indignació i preocupació per la "tendència recentralitzadora" del Govern central pels recursos d'inconstitucionalitat que ha presentat contra dues lleis valencianes

Guardar

echavarri
echavarri

Mónica Oltra, vicepresidenta de la Generalitat i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, ha assegurat que en el Consell "no hi ha preocupació" perquè la crisi de govern en l'Ajuntament d'Alacant, provocada per la imputació de l'alcalde del PSPV, Gabriel Echávarri, acabe afectant la unió del tripartit de la Botànic.

Respecte a aquest tema ha recalcat que "el Botànic està fet a prova de bombes" i ha recordat que els tres partits signataris del Pacte l'han actualitzat aquest mateix any, per la qual cosa, "mentre se seguisca el full de ruta" marcat, no hi haurà cap problema de fractura interna.

La crisi del PSPV a Alacant

L'ajuntament d'Alacant està molt prop de la ingovernabilitat. I és que el seu alcalde, Gabriel Echávarri, s'ha negat a dimitir després d'estar processat per presumpta prevaricació. Per açò, els dos grups que el mantenien en el govern de la ciutat, Compromís i Guanyem, han retirat el seu suport. D'aquesta forma, el PSPV governaria en absoluta minoria (6 regidors) en una corporació de 29 regidors. Echávarri està disposat a portar el repte fins a aqueix punt.

La "tendència recentralitzadora" del Govern

Divendres passat, el Govern de Mariano Rajoy va anunciar que anava a presentar dos recursos d'inconstitucionalitat per les lleis valencianes contra la pobresa energètica i de l'habitatge social. Per això, la vicepresidenta ha sigut preguntada per la postura del Consell.

En relació a aquest assumpte, Mónica Oltra ha admès que el Consell veu "amb indignació i preocupació" aquesta "tendència recentralitzadora" del Govern del Partit Popular, que "vol governar on no ha guanyat les eleccions".

Oltra ha posat de rellevància el control dels comptes de l'Ajuntament de Madrid per l'Executiu espanyol. "Carmena ha reduït el deute des que governa, i ara la intervenen. Mai van intervenir l'ajuntament quan invertien en Gürtel, Brugal, Lezo, Púnica o Canal d'Isabel II", ha sentenciat.

Destacats