Obres Públiques reuneix als operadors ferroviaris per a millorar la gestió del Corredor Mediterrani

Guardar

Operarios Ferroviarios
Operarios Ferroviarios

La Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori ha convocat la tercera Taula Estratègica sobre el Corredor Mediterrani reunint als operadors ferroviaris per a conèixer la seua opinió i suggeriments sobre aquest projecte. Les aportacions dels actors del transport, la seua experiència i els seus problemes diaris es consideren fonamentals per a obtenir els coneixements necessaris a l'hora d'analitzar i planificar correctament l'obra i la gestió posterior.

Per a la conselleria, la manera apropiada de planificar les infraestructures i les inversions passa per conèixer el potencial real d'una infraestructura, així com per preparar prèviament la gestió de la mateixa, cercant l'eficiència del sistema de transports i d'inversions públiques.

En aquest sentit, la Conselleria d'Obres Públiques entén que és imprescindible planificar i informar perquè les empreses privades i han lamentat les incerteses que el Ministeri de Foment.

Gestió integral

D'aquesta manera, la conselleria advoca per una gestió integral i adequada de les línies, de les plataformes logístiques ferroviàries (que, en el cas valencià, estan encara per construir) dels ports i dels centres logístics i de producció de la Comunitat Valenciana que faciliten les exportacions valencianes. Cal tenir en compte que, actualment, hi ha poc ús del ferrocarril en la majoria de sectors productius, com l'agroalimentari o el ceràmic. Només algunes excepcions puntuals com el sector automobilístic o siderúrgic tenen un percentatge d'ús major del 10%.

Per a la Generalitat ampliar l'ús del ferrocarril a sectors d'alta exportació o a empreses xicotetes i mitjanes, que actualment no ho utilitzen per la seua grandària, és un dels reptes del futur per al sector i que tenen un ampli potencial de creixement a la Comunitat Valenciana, on les empreses mitjanes i xicotetes són àmplia majoria.

Les taules sectorials

En la jornada han participat diferents empreses, algunes valencianes o amb important seu a València, com Logitren o Stadler rail (antiga Vosssloh) i empreses nacionals com ViiA, Continental RAil, Transfesa, SLISA, AEFP, Grup Alonso o Transnatur, dedicades tant al transport ferroviari com a la gestió de terminals ferroviàries, publiques i privades.

Aquestes taules estratègiques s'emmarquen dins del Fòrum Valencià pel Corredor Mediterrani, constituït per la consellera María José Salvador el passat mes de març per a aglutinar a tota la societat valenciana al voltant del projecte del Corredor Mediterrani. L'objectiu és millorar la competitivitat de l'economia valenciana i augmentar la quota del ferrocarril a la Comunitat Valenciana, en optimitzar la qualitat i la sostenibilitat del transport.

Les reunions han sigut convocades per la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori amb la col·laboració del Consell de Cambres de comerç de València i Feports, a fi de congregar als principals sectors de l'economia valenciana relacionats amb el Corredor per a conèixer la demanda real i cercar, a través del coneixement, una major optimització de les infraestructura ferroviàries i logístices de la Comunitat.

Arxivat a:

Destacats