Obres Públiques fa balanç de les afeccions que el temporal de pluges ha produït en la xarxa de carreteres de la Generalitat

Guardar

carreteras
carreteras

La Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori ha fet balanç de les afeccions que el passat temporal ha produït en la xarxa de carreteres de la Generalitat, especialment en les de la província d'Alacant i València, ja que en les de Castelló no s'han registrats incidents destacables.

En aquest sentit, malgrat els danys, que encara no es poden avaluar, romanen obertes al tràfic totes les carreteres a excepció de CV-809, CV-855, CV-925, CV-930, CV-935 i CV-95 -totes en la província d'Alacant- i que s'obriran al tràfic segons es vaja retirant les aigües.

Així mateix, tots els desperfectes ja s'han reparat o s'estan reparant, ja que cal tenir en compte que, en els contractes de manteniment de carreteres i dins de la conservació ordinària d'aquestes, s'inclouen les actuacions per emergències de pluges, neus, accidents, etc. amb resposta immediata per al restabliment de les condicions de seguretat de la via, retirada de despreniments, reposició de talussos, reparació de danys per accidents, vialitat hivernal, etc.

La xarxa autonòmica de carreteres té uns 2.800 km de longitud, dels quals 1.000 km discorren per la província de Castelló, 800 km per la de València i 1.000 per la d'Alacant. Les carretes de cada província s'han dividit en tres zones: nord, centre i sud per a una millor eficiència en el desenvolupament dels treballs de conservació i, les pluges que han arrasat la Comunitat entre el 16 i el 19 de desembre han provocat incidències de diferent naturalesa en cadascuna de les zones en què es divideix la seua conservació.

Arxivat a:

Destacats