Medi Ambient celebra una jornada sobre el paper del turisme en la lluita contra el canvi climàtic

Guardar

jornada_paisaje_ceacv_50_01
jornada_paisaje_ceacv_50_01

El Centre d'Educació Ambiental de la Comunitat Valenciana (CEACV), adscrit a la Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, junt amb l'Agència Valenciana de Turisme, celebra la jornada 'Beneficis de calcular i reduir la teua empremta de carboni. Com fer-ho en el sector turístic'. La jornada s'està desenvolupant en l'Institut Valencià de Tecnologies Turístiques (INVAT.TUR) i tracta la lluita contra el canvi climàtic des de la perspectiva del sector de l'hostaleria.

El turisme és un sector que contribueix intensament al calfament global amb les emissions de gasos d'efecte d'hivernacle (GEI), pel que ha de prendre mesures per a reduir-les. Així ho arreplega la nova Carta Mundial de Turisme Sostenible 2015, aprovada en la recent Cimera Mundial del Turisme Sostenible TS+20 que es va celebrar a Vitoria-Gasteiz. El caràcter multifuncional i transversal de l'activitat turística permet desenrotllar un ampli ventall d'iniciatives enfront del canvi climàtic, que van des de la gestió de l'energia, el transport, l'allotjament, la provisió d'aigua o la generació de residus.

La lluita contra el canvi climàtic és un tema prioritari per al Govern valencià i s'encara des de múltiples perspectives, com l'educativa. El CEACV, com a centre públic de referència en educació per a la sostenibilitat, aplica des del 2014 el programa 'Compromes02 amb el clima', una iniciativa dirigida a la reducció de les emissions de GEI en entitats públiques. Entre les seues accions es troba el càlcul de l'empremta de carboni (per mitjà d'una calculadora dissenyada per l'equip tècnic del CEACV), que es tractarà en una de les conferències de la jornada.

Un altre punt del programa és l'exposició d'un cas pràctic d'activitat hostalera sostenible per part de l'Hotel RH Corona del Mar.

A més, en la jornada participen tècnics d'alguns dels parcs Naturals de la Comunitat Valenciana. L'objectiu és que els equipaments dels espais protegits s'incorporen al programa 'CompromesO2 amb el Clima'.

Destacats