Les millors piscines naturals de la Comunitat Valenciana

Alguns llocs per mesures de protecció en el període estival cobren entrada per l'accés

Guardar

Montanejos
Montanejos

Si no et conformes amb les platges de València, a menys d'una hora podràs trobar les millors piscines naturals de la Comunitat Valenciana per a gaudir d'un estupend dia d'estiu en plena naturalesa, en companyia de les refrescants aigües que banyen tota la Comunitat.

RIU DE BOLBAITE

Localitzem el riu de Bolbaite en la conca del riu Sellent, pertany a la comarca del canal de Navarrés al sud-oest de la província de València. Des de la carretera CV-580 que arriba al poble d'Anna i travessa Chella pots accedir a Bolbaite a una distància de 84 km exactes des de la ciutat.

Un dels rius més bonics de la Comunitat Valenciana amb el seu llac natural, cascades, els seus xicotets Gorgos i la gran zona de bany amb les seues aigües cristal·lines. Disposa d'una atractiva zona recreativa amb taules i berenadors per a poder passar el dia i menjar allí en ple paratge del riu Sellent. El poble de Bolbaite cuida molt l'entorn natural perquè és un dels atractius turístics més importants, per la qual cosa l'accés té un cost de 2 euros.

El río de Bolbaite/ @bolbaite.es

 

POU CLAR

Pou Clar és un lloc idíl·lic situat a Ontinyent prop del riu Clariano, en la preciosa comarca de la Vall d'Albaida, trobem el gran paratge fluvial que té una de les piscines naturals més boniques de la província des de la perspectiva paisatgista i del mateix entorn natural que l'envolta.

És un lloc perfecte per a donar-se un bany en les seues aigües fresques en cadascú dels tolls que componen Pou Clar com el Pou dels Esclaus, Pou Gelat, el Pou de la Reixa, el Pou dels Cavalls o el gran Pou Fosc amb corrents aquàtics. Per a arribar fins allí, hem de prendre la carretera CV-que va des d'Ontinyent a Bocairent, a només 2 quilòmetres. A més, el municipi té un gran patrimoni artístic i arquitectònic digne de veure.

Las aguas de Pou Clar/ @Ontinyent.es ( Luis Botella)

 

LOS CHARCOS DE QUESA

A l'interior de la Província de València trobem 'Los Charcos de Quesa', un conjunt de piscines naturals o tolls naturals que s'entrellacen amb el paisatge muntanyenc i on està permés el bany en totes les àrees naturals. Els quatre tolls amb diferents grandàries i profunditats són: Charco de la Horteta, de las Fuentes, la Bañera i el Charco del Chorro. El més destacable de Quesa és la gran cascada que es produeix en el riu Grande. No podem obviar la seua gran àrea recreativa en la qual podràs trobar un pàrquing gratuït, així com bars, banys públics...

Per a arribar al poble de Quesa has d'anar per la carretera CV-580 que accediràs des de la A-7 de València. Si t'abelleix, pots realitzar activitats més esportives com a rutes de senderisme o excursions.

El paisaje de Quesa/@escapadarural.com ( Fotomicar / Shutterstock)

 

LA FUENTE DE LOS BAÑOS

Conta la llegenda que el rei moro Zeit-Abu-Zeit va construir els banys per a les dones del seu harem en un dels paratges més bells i emblemàtics que podem trobar en la Comunitat, amb piscines d'aigua natural que mantenen una temperatura de l'aigua constant durant tot l'any a 25 °C. i amb 6.000 litres de cabal per minut.

Se situa a la província de Castelló, a la comarca de l'Alt Millars, en concret al poble de Montanejos. Té diverses rutes de senderisme molt ben senyalitzades i diferenciades per nivells de dificultat.

La formació de piscines naturals es deu a la desembocadura del llit del riu Millars, que ha afavorit la gran àrea de descans que posseeix, i que converteix a la zona en un espai molt condicionat per a passar un bon dia, gràcies als berenadors i zona infantil recreativa. Si agafes l'A-23 en direcció Saragossa, arribaràs al desviament de Jérica on estarà la indicació de Montanejos.

El río de Montanejos/ @castellon-en-ruta-cultural.es

 

EL SALT DE LA NÚVIA

L'entorn vegetal que envolta a Navaixes a la província de Castelló, ho converteix en un dels atractius turístics amb el seu salt d'aigua en forma de cascada que descendeix a més de 30 metres d'altura per a precipitar-se en les aigües del riu Palancia.

El nom del Salto de la novia, es deu a la llegenda local que gira al voltant de dos nuvis que no van superar el ritu que realitzaven totes les parelles abans de casar-se. Com a prova del seu amor havien de saltar i si l'aconseguien el matrimoni seria feliç, però una d'elles no el va aconseguir. Per a poder-ho comprovar amb els teus propis ulls, arribaràs a Navajas per la carretera de Barcelona en direcció Teruel i en passar Segorbe veuràs la senyalització de Navajas, encara que el Salto està a 10 minuts caminant.

El Salto de la Novia/ @navajas.es

 

LA PISCINA NATURAL DE LA MARINA

Fa poc més d'una setmana que La Marina de València ha obert les seues portes a la primera piscina natural i urbana de la ciutat que es troba en ple port enfront de la Base.

Es tracta d'una piscina natural d'aigua salada amb l'entrada gratuïta a tots aquells que desitgen donar-se un capbussó en les aigües que banyen el Mar Mediterrani en els 24 per 33 metres de superfície que engloba. Disposa d'un aforament de 403 persones i tota mena de serveis de restauració i lloc permanent de primers auxilis.

La inauguració de la piscina natural de la Marina/ Europa Press

 

Destacats