Les activitats d'oci educatiu es reprenen a partir del dilluns

Aquesta obertura forma part del nou paquet de mesures que entraran en vigor del 15 de març al 12 d’abril

Guardar

ludoteca-la-fabrica-6
ludoteca-la-fabrica-6

La disminució de la incidència acumulada i l'esperança que millore la situació amb la campanya de vacunació massiva han permés flexibilitzar mesures en la Comunitat Valenciana. A partir del dilluns, 15 de març, i fins a acabar Pasqua el 12 d'abril, hi haurà més permisos per a reactivar l'economia i l'oci, com és el cas de l'educatiu.

Així ho acaba d'anunciar el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, i la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, després de la reunió de la Mesa Interdepartamental, en la qual s'ha analitzat l'evolució de la pandèmia des de l'1 de març, quan València, Castelló i Alacant van començar la seua desescalada després d'una greu tercera ona.

En aquest sentit, Puig ha anunciat que a partir del dilluns podran reobrir les portes les ludoteques i centres d'oci educatiu i juvenil. Això sí, hauran de fer-ho amb un 30% de l'aforament i amb grups de 10 persones com a màxim.

Aquest límit a l'aforament afecta algunes de les noves mesures. És el cas de les cerimònies, que podran tindre fins a 20 persones a l'aire lliure o 15 en espais tancats; el dels gimnasos i instal·lacions esportives, que també podran tornar a obrir; i el dels interiors dels locals de l'hostaleria, que a més podrà ampliar les seues terrasses fins al 100% de l'aforament.

Així, a partir del dilluns la Comunitat Valenciana iniciarà la segona fase de la desescalada, que englobarà les Falles i les vacances escolars de Pasqua. Puig, en aquest sentit, ha assenyalat que no és moment de relaxar-se i ha apel·lat a la responsabilitat per a continuar amb la tendència a la baixa de la COVID-19.

Arxivat a:

Destacats