La gota freda posa de nou en alerta taronja a la Comunitat

Valencia i Alacant en alerta taronja

Guardar

img_6592-1
img_6592-1

La gota freda arriba de nou a la Comunitat Valenciana. València i Alacant estan des de hui i durant tot el cap de setmana en alerta taronja (risc important) segons ha decretat el Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat Valenciana, basat en les previsions de AEMET. Segons l'Agència Estatal de Meteorologia, les pluges podrien deixar uns 200 litres per metre quadrat i podria anar acompanyat de fortes ratxes de vent i ones de fins a quatre metres. Per la seua banda, Castelló estarà, en principi, en alerta groga i podria tenir una acumulació de pluja d'uns 20 litres per metre quadrat.

El sud de València i Alacant són les zones amb major risc doncs s'espera que aquesta vesprada i demà puguen caure fins a 150 litres per metre quadrat, les precipitacions importants podrien donar-se principalment de matinada. De fet, la Diputació ha tallat per precaució les vies de la xarxa provincial que puguen resultar perilloses per a la conducció. Entre elles es troba la carretera CV-428, en l'accés al municipi de Cortes de Pallars, que ja va patir corts en l'anterior temporal de principis de desembre.

Quant al vent, AEMET anuncia ratxes de fins a 90 quilòmetres per hora, sobretot en el litoral de la zona nord d'Alacant i en la meitat sud de la província de València. El vent de nord-est bufarà durant el cap de setmana amb una força 8 pel que es recomana màxima precaució.

No obstant això, l'Agència Estatal de Meteorologia no solament posa en alerta a la Comunitat Valenciana doncs la pluja, la neu, el vent i el fort onatge manté en alerta a 19 províncies i un total de 9 comunitats autònomes.

Arxivat a:

Destacats