La Generalitat reconeixerà la labor d'empresaris i agents socials amb una nova distinció el 9 d'Octubre

Guardar

AVE_FOTO_1
AVE_FOTO_1

La Generalitat reconeixerà amb una nova distinció el 9 d'Octubre la labor realitzada per empresaris i agents socials. Així ho ha indicat, després de reunir-se amb l'Associació Valenciana d'Empresaris (AVE), el President de la Generalitat, Ximo Puig, qui ha agregat que aquest reconeixement s'unirà als ja existents en els àmbits cultural, esportiu i científic.

El cap del Consell ha destacat la contribució del teixit empresarial a la millora de l'economia i el creixement de l'ocupació a la Comunitat Valenciana. "Nosaltres hem aportat estabilitat, honradesa i diàleg, però qui té la part més important d'aquest resultat és l'àmbit empresarial", ha puntualitzat.

Per aquest motiu, -ha argumentat- es feia necessari incloure aquest reconeixement "a l'empresari, a la labor empresarial i a la labor social" en les distincions que es lliuren el 9 d'Octubre. Així, el pròxim 9 d'Octubre la Generalitat lliurarà aquests nous reconeixements, que tenen com a objectiu "prestigiar" el paper en la societat d'aquests col·lectius.

Durant la reunió, Puig ha destacat, així mateix, la contribució de l'Associació Valenciana d'Empresaris "com a motor de la iniciativa empresarial i també com un instrument fonamental per a visibilitzar la problemàtica de l'empresa i de la Comunitat Valenciana".

En aquest sentit, ha destacat el paper "fonamental" d'AVE per a visibilitzar el problema de la infrafinanciació i ha lloat la seua aportació a l'hora de desenvolupar polítiques econòmiques. Referent a això s'ha pronunciat també el president d'AVE, Vicente Boluda, que ha volgut reiterar el suport de l'associació a la reivindicació d'un finançament just i a l'acte que realitzarà el Consell hui a Madrid i amb el qual, com ha explicat el President Ximo Puig, volen denunciar la infrafinanciació de la Comunitat Valenciana.

"La nostra situació no pot continuar així perquè la Comunitat Valenciana no podrà aportar al conjunt d'Espanya tot el que podria aportar. No és raonable que una comunitat que té el 12% de mitjana menys de renda per càpita estiga aportant quan hauria de rebre solidaritat", ha subratllat Puig. Així mateix, ha recordat que durant els últims 15 anys "la Comunitat Valenciana ha deixat de rebre un total de 20.000 milions d'euros per la via del finançament i de 10.000 milions per la de la inversió".

Arxivat a:

Destacats