La Generalitat impulsarà un centre de comunicacions i de producció audiovisual en les instal·lacions de RTVV

Guardar

RTVV
RTVV

El President de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que el Consell impulsarà un centre de comunicacions i de producció audiovisual en les instal·lacions de Radiotelevisió Valenciana (RTVV) situades a Burjassot, on, a més, podran ubicar-se altres televisions.

Així ho ha anunciat durant una visita que ha realitzat pels edificis de RTVV, després de mantenir una reunió de treball amb els liquidadors de l'ens públic. Concretament, Puig ha indicat que els edificis, instal·lacions i tot l'equipament que forma part de l'antiga Canal 9, així com la xarxa de repetidors passaran en les pròximes setmanes a ser propietat de la Generalitat.

"Oferirem la possibilitat que altres televisions, com a Televisió Espanyola, puguen instal·lar-se en el conjunt d'este centre de comunicacions que vol ser el nou centre de producció de Burjassot", ha detallat Ximo Puig, el qual a més ha insistit en el fet que, quan es tracta de recuperar el servici de radiotelevisió pública valenciana, és necessari "anar més enllà" perquè es necessita "un espai comunicatiu valencià potent".

"Estem parlant de tot el sistema informatiu i comunicacional de la Comunitat Valenciana i, per a això, de la qual cosa es tracta és de què estes instal·lacions tinguen la capacitat d'incloure a altres televisions", ha precisat el President. Això permetria "buscar sinergies" i, al mateix temps, "augmentar la capacitat de producció i visibilitat de la Comunitat Valenciana en Espanya".

D'esta manera, El Govern valencià prioritzarà l'eficiència i, a més, té una "voluntat inequívoca" de què, com més prompte millor, "estes instal·lacions que hui veiem amb una certa tristesa, perquè estan desocupades, estiguen ocupades de nou per a poder tindre la televisió pública i de qualitat que es mereixen els valencians", ha asseverat el cap del Consell.

Treballs de liquidació

D'altra banda, el President de la Generalitat ha agraït el treball dels tres experts encarregats de gestionar l'extinció de RTVV perquè es tracta d'una labor "a favor de l'interés general dels valencians". "Han posat de manifest una situació que hi havia de desconcert i falta de control absolut en el funcionament de la radiotelevisió valenciana", ha afirmat.

En eixe sentit, segons ha explicat Puig, l'actuació dels liquidadors de RTVV ha significat un "estalvi substancial per als contribuents valencians, ja que inclús estant tancada la televisió, s'estaven pagant treballs que no tenien cap raó de ser".

Finalment, el cap de l'Executiu valencià ha anunciat que els treballadors que encara queden en l'ens públic estan "avançant tot el possible en ajustos de caràcter tècnic, com la connexió amb la FORTA o la revisió de tot l'equipament, perquè la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació puga començar com més prompte millor les emissions".

Arxivat a:

Destacats