La Generalitat i la Diputació de Castelló signen un conveni per a la creació d'un cos especial de brigades d'emergència

Guardar

foto_brigadas
foto_brigadas

El President de la Generalitat, Ximo Puig, i el president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, han rubricat el Pla d'Actuació Forestal, que preveu la creació d'un cos especial de brigades destinades a actuar en situacions d'emergència.

El cap del Consell ha qualificat l'acord "d'històric", i ha subratllat la voluntat de cooperació que existeix entre ambdues institucions. "Hui és un dia de satisfacció perquè per fi les institucions fem allò que ens toca, que és treballar de forma conjunta per la millora de la qualitat de vida de les persones", ha declarat.

El pla contempla la creació de 16 brigades, de cinc membres cadascuna, destinades a la prevenció de les emergències en la província de Castelló, que començaran a treballar el pròxim mes de gener. L'operació compta amb un pressupost d'1.920.000 euros anuals, en el qual ambdues institucions participen a parts iguals, amb 950,00 euros cadascuna aproximadament.

Com ha explicat el President, la labor d'aquests grups de treball se centrarà fonamentalment en els incendis forestals, encara que també actuaran en qualsevol situació d'emergència, com en el cas de les pluges d'aquests últims dies.

A pesar que la signatura solament compromet la col·laboració per un any, tots dos presidents han coincidit en la necessitat de prorrogar aquest acord. En aquest sentit, Ximo Puig ha reconegut que la voluntat de la Generalitat és que aquest protocol estiga vigent "durant tota la legislatura".

Aquest Pla d'Actuació Forestal s'emmarca dins de les polítiques del Consell per al foment del desenvolupament rural, amb l'objectiu, com ha assegurat Puig de "superar el desequilibri" que existeix entre les diferents comarques de la Comunitat Valenciana.

Arxivat a:

Destacats