La Generalitat consolida el 9 d'Octubre amb la campanya Tots a una veu

Guardar

9 d'Octubre
9 d'Octubre

La Generalitat ha presentat la programació dels actes per a commemorar el Dia de la Comunitat Valenciana el pròxim 9 d'Octubre, amb l'objectiu de consolidar aquesta celebració com una festa participativa i oberta a la ciutadania. Així ho ha indicat el director del gabinet del President, Arcadi Espanya, en la presentació de les activitats.

"Els Palaus i les institucions de la Generalitat no són dels polítics que les ocupem de forma temporal, sinó que són de tots els ciutadans", ha aclarit Espanya. De la mateixa manera, ha insistit que, per a l'actual Consell, era vital "recuperar la filosofia del 9 d'Octubre com una festa de tots".

Durant la celebració del 9 d'octubre de 2015, el primer organitzat pel nou Consell, van anar 40.000 les persones que van gaudir de les jornades prèvies a aquest dia, mentre que, enguany, han sigut més de 10.000 persones les que han pres part en les activitats proposades en el primer cap de setmana.

Tal com ha explicat Espanya, el programa d'actes reflecteix una vegada més la filosofia del Govern de la Generalitat d'obrir els espais institucionals a la població. Per a açò, s'han organitzat diferents activitats durant els dies que resten fins a aquesta efemèride, que tindran lloc no solament en el Palau de la Generalitat i altres institucions, sinó també en espais oberts per a facilitar la participació de més ciutadans.

A més dels edificis institucionals, també s'han programat actes en els museus de la Comunitat Valenciana, amb l'objectiu que tot aquell que ho desitge "puga participar i veure com funcionen tots els espais culturals", ha aclarit el cap del gabinet del President.

A més, segons ha puntualitzat, "les TDT, amb el patrocini de la Generalitat, emetran molts actes d'aquesta programació perquè no solament siga un 9 d'Octubre de la gent que participa, sinó també d'aquells que estan en la seua casa i volen veure algun d'aquests actes".

Espanya ha agraït, així mateix, la col·laboració de la Diputació de València i els ajuntaments de Castelló, València i Alacant, que enguany s'han sumat a la Generalitat a escala organitzativa i pressupostari.

9 dies d'activitats

En total, s'han programat més de 65 actes dedicats a joves i majors que tindran lloc en tota la Comunitat Valenciana. El dia 4 d'octubre s'inaugurarà en el Palau de la Generalitat l'exposició del pintor valencià 'Pinazo: història i retrat. De la gran tradició al modernisme' i es realitzaran activitats per a xiquets simultànies a València, Castelló i Alacant. A més, la música i la pólvora seran protagonistes en les tres capitals de província el dissabte, 8 d'octubre, amb una entrada de bandes, que recorrerà les tres ciutats, i amb castells de focs artificials.

Així mateix, un any més destaca entre la programació l'obertura de nou palaus i vuit museus de les tres províncies de la Comunitat Valenciana. Tots els edificis obriran les seues portes a la ciutadania de manera gratuïta amb l'objectiu d'acostar el nostre patrimoni al conjunt de la societat valenciana.

En concret obriran les seues portes l'IVAM, el MUVIM, el Centre del Carme, la Beneficència, el Museu de la Ciutat, tant el Museu de Belles Arts de València, com el de Castelló i el Museu de Belles Arts Gravina a Alacant. Tots els museus romandran oberts fins a la matinada del dissabte i fins a les 20.00 hores del diumenge.

En el cas dels palaus, aquesta edició es podrà visitar el Palau de la Generalitat, el Palau dels Almiralls d'Aragó-Banys de l'Almirall, el Palau dels Borja-Corts Valencianes, el Palau de la Batlia, el Palau del Marqués de la Scala, el Palau dels Català de Valeriola, el Palau del Marqués de Malferit, el Palau dels Mercaders i el Palau d'en Bou. Tots romandran oberts tots dos dies, des de les 10 del matí fins a les 20.00 hores.

Imatge corporativa

El cartell publicitari del 9 d'Octubre es basa en la idea d'incloure els símbols representatius de la Comunitat Valenciana, com són els colors de la bandera i el perfil territorial, tal com han explicat els responsables de l'agència publicitària Ladies & Gentlemen, Noelia Terrer i Carlos Rubio. "Intentem cercar signes que ens uniren a tota la Comunitat Valenciana i volíem, amb pocs elements, explicar moltes coses", han resumit. A més, segons han indicat, la inclusió del número 9 com a element principal respon a la voluntat que aquest nombre es convertisca en "nou signe que ens unifique".

D'altra banda, el Dia de la Comunitat Valenciana explicarà també amb l'eslògan 'Tots a una veu', que "tracta de resumir la política de la Generalitat que, des del primer moment, era unir als valencians", ha explicat Espanya, al mateix temps que ha assegurat que aquest serà el 'claim' que utilitze el Govern al llarg de tota la legislatura.

"Hem de sentir-nos tots de la mateixa Comunitat Valenciana perquè és fonamental per a un dels eixos prioritaris per a la supervivència del nostre autogovern, que és el finançament, i també per a alçar la hipoteca reputacional". Ha subratllat.

Segons han explicat Xavi Sempere i Juan Poveda, de l'agència creativa Trumbo, es tracta d'un missatge "inclusiu" destinat a "reforçar allò que ens uneix". Per a açò, han utilitzat signes "recognoscibles", com el fragment 'tots a una veu' de l'himne de la Comunitat Valenciana. "El que volíem és que la gent que està més allunyada o descreguda de la política pare esment al qual està passant i, a més, fer un missatge més universal i reforçar l'orgull de pertinença", han argumentat.

Destacats