La Comunitat Valenciana se situa com a primer destí espanyol en nombre de serveis turístics distingits per la seua qualitat

Francesc Colomer destaca que "aquests resultats avalen el compromís, la resiliència i l'esforç de tots els agents públics i privats per treballar per l'excel·lència turística"

Guardar

Litoral de la Comunitat Valenciana
Litoral de la Comunitat Valenciana

La Comunitat Valenciana encapçala també el rànquing espanyol dels distintius 'Preparat COVID-19', que acrediten ser un destí de qualitat i assegurançaLa Comunitat Valenciana se situa al capdavant en el rànquing nacional de serveis turístics distingits pel seu compromís amb la qualitat turística, després dels resultats del Comité Anual de Distinció del Sistema Integral de Qualitat Turística en Destí (Sicted), celebrat el passat 16 de desembre.

D'aquesta manera, amb un total de 1.281 serveis turístics repartits en 31 destins urbans, de costa i interior, la qual cosa suposa un 25,27% més que en 2020, la Comunitat Valenciana supera per primera vegada a Andalusia que compta amb 1.188 serveis distingits.

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha volgut donar l'enhorabona a tots els equips gestors, destins i serveis turístics distingits de les tres províncies, així com al departament de Qualitur de Turisme Comunitat Valenciana, "per l'esforç i treball conjunt amb els diferents actors dels destins implicats en el projecte per a construir una oferta turística global de qualitat", ha manifestat.

En aquesta línia, Colomer ha assenyalat que "amb aquests resultats la Comunitat Valenciana demostra, una vegada més, el compromís, la resiliència i l'esforç de tots els agents públics i privats de treballar en pro de la qualitat i l'excel·lència en el sector turístic".

El secretari Autonòmic ha volgut recordar que "malgrat que els últims temps no han sigut fàcils per al sector turístic, en la Comunitat Valenciana molts serveis turístics han apostat per millorar la seua relació amb el destí del qual formen part, a més de la seua gestió interna".

"El que ha permés -ha continuat Colomer-, que segons l'últim balanç anual Sicted, la Comunitat Valenciana representa més del 19% del total de serveis turístics distingits amb el segell Compromís Qualitat Turística al nostre país".

De la mateixa manera, ha recalcat que "la Comunitat Valenciana lidera també el rànquing nacional dels distintius 'Preparat COVID-19', que certifiquen la implantació de bones pràctiques en seguretat sociosanitària, contribuint així, a assentar que a més de ser un destí de qualitat, som un destí segur i acreditat", ha culminat el titular de Turisme.

 

Serveis turístics distingits

Entre els serveis turístics distingits destaquen principalment, per ofici, els Hotels i apartaments turístics amb 224 distingits amb el segell Sicted, li segueixen els restaurants i empreses turístiques de servei d'àpats, amb 200 distintius de Qualitat Turística.

Per part seua, els bars i cafeteries de la Comunitat Valenciana compten amb 109 segells Sicted i els comerços amb 102 distincions. Un esment especial mereixen els Habitatges d'Ús Turístic, ofici afegit recentment al projecte i el nombre del qual de distingits en la Comunitat Valenciana és de 62, representant el 77,5% del total nacional.

Destacats