Els hospitals valencians: entre l'“alleujament” i la preocupació per la incidència acumulada

La majoria de departaments de la Comunitat Valenciana està en risc baix, però quatre d’ells superen els 50 casos

Guardar

hospital-lafe4
hospital-lafe4

Les vacances de Setmana Santa i Pasqua en la Comunitat Valenciana han estat en el punt de mira per un possible canvi en la tendència de la pandèmia, però tal com reconeixia fa uns dies el president de la Generalitat, Ximo Puig, "hi ha hagut efecte Pasqua, però ha sigut molt baix". Així i tot, la incidència creix lleugerament i els hospitals ho viuen des de l'alleujament o des de tot el contrari.

Segons l'última actualització de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, amb dades del 26 d'abril, cap departament sanitari està en risc extrem (per damunt dels 250 casos) ni en alt (entre 150 i 250 casos). La majoria està en risc baix, amb una incidència que oscil·la entre els 25 i 50 casos positius, però hi ha excepcions.

I és que quatre d'ells es troben en el nivell considerat com a "nova normalitat" en tindre menys de 25 casos per 100.000 habitants. És el cas de Manises, amb una incidència de 22,68; Torrevella, amb 17,74; Elx-Crevillent, amb 16,61; i Xàtiva-Ontinyent, que compta amb tan sols 10,8 casos.

A més, la corba de pacients en la Unitat de Cures Intensius (UCI) ha caigut en picat des de la meitat de febrer i hospitals com el de Gandia celebraven ahir no tindre cap pacient amb COVID en aquesta unitat per primera vegada des que va començar la pandèmia fa ja més d'un any.

Malgrat les bones notícies per a alguns centres, uns altres es troben en una situació molt diferent. L'Hospital de la Plana de Vila-real és un d'ells. La seua incidència acumulada és de 132,97 casos, la qual cosa ho situa en risc mitjà (de 50 a 150 casos) i en aquest mateix nivell podria trobar-se prompte el General de Castelló, amb 49,47 casos.

En aquest ambient de preocupació també es troben tres hospitals de Valencià: el Clínic, amb 71,73; el de Requena, amb 69,92 casos; i el Doctor Peset, amb 59,38.

En aquest sentit, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha incidit en què és necessari que després del 9 de maig -data en la qual acaba l'estat d'alarma si no es prorroga – la desescalada siga progressiva i prudent per a evitar fer passos arrere. Així mateix, després de l'última taula interdepartamental va assenyalar que les vacunes continuen sent l'esperança per a millorar, però no són suficients.

Arxivat a:

Destacats