Els hospitals de campanya començaran a dotar-se amb l'equipament necessari durant la pròxima setmana

Els hospitals de campanya es mantindran actius fins que els hospitals tornen a la normalitat

Guardar

hospital-campaña-valencia
hospital-campaña-valencia

Les obres dels hospitals de campanya continuen avançant a bon ritme. De fet, la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ja ha anunciat que, aquest cap de setmana, es conclourà l'estructura dels tres hospitals de campanya de la Comunitat Valenciana. Així mateix, s'espera que, durant la setmana vinent, comencen a habilitar-se amb llits i equip sanitari per a començar a funcionar en el menor temps possible.

Fa tan sols uns dies, Bravo detallava que el 50% de les seccions ja s'havia muntat en el de València, mentre que en el de Castelló estava en un 40%. L'hospital de campanya d'Alacant era el que anava més retardat per qüestions tècniques relacionades amb les pluges. No obstant això, s'espera que els tres estiguen finalitzats aquest cap de setmana.

Al contrari que ha ocorregut en altres ciutats com Madrid, on s'ha habilitat l'espai d'Ifema, la Comunitat Valenciana ha optat per la construcció d'hospitals de campanya, prop d'hospitals de referència, perquè actuen com una prolongació d'aquests. D'aquesta manera, el de València s'està construint prop de l'Hospital La Fe, i el d'Alacant i Castelló al costat dels Hospitals Generals.

En aquest sentit, la consellera Gabriela Bravo ha destacat que "eixa és la gran diferència i avantatge respecte a Ifema, on s'ha vist desordre, caos i falta de seguretat. Els hospitals de campanya valencians funcionaran dins del sistema integrat dels principals, la qual cosa suposa que l'organització s'emportarà des del mateix hospital". Aquests hospitals acolliran pacients que donen positiu en COVID-19, però que la seua situació requerisca poca complexitat.

Un altre dels grans avantatges d'aquests tres hospitals de campanya és que podran romandre en funcionament fins que siga necessari, és a dir, la idea no és que es desmunten una vegada es controle la pandèmia perquè, en paraules de Gabriela Bravo, "els hospitals hauran d'anar recuperant la normalitat. Una vegada passe el pic, haurem de continuar assistint afectats per la Covid-19 i, alhora, recuperar la normalitat". Així, aquests hospitals doten d'una major infraestructura als existents.

Finalment, els tres hospitals de campanya de la Comunitat Valenciana podran ser utilitzats quan el territori valencià patisca alguna altra adversitat, com a incendis o inundacions. "La Comunitat Valenciana és un dels llocs de major risc derivat del canvi climàtic, estem en la zona zero. Ens hem enfrontat en pocs mesos a una DANA i al temporal Gloria, i això ens permetrà disposar d'una infraestructura per al futur per a evacuar a població".

La Generalitat Valenciana està realitzant un gran esforç per a poder nodrir al sistema sanitari de les dotacions necessàries per a fer front a aquesta pandèmia. Així, als hospitals de campanya se suma el material sanitari, procedent de la Xina, que el govern valencià ha adquirit, per valor d'11 milions d'euros, i que ja ha arribat a hospitals i residències.

Arxivat a:

Destacats