El toc de queda s'estableix entre la mitjanit i les 6 del matí

Aquest nou horari, que compta amb el suport del TSJCV, es fixa fins al 24 de maig

Guardar

palacio de congresos palau congressos valencia noche nit vlcextrafoto carles desfilis-1
palacio de congresos palau congressos valencia noche nit vlcextrafoto carles desfilis-1

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, i la consellera de Sanitat, Ana Barceló, han comparegut aquest matí per a establir les noves mesures restrictives, dins de la lluita contra la Covid-19, una vegada decaiga l'estat d'alarma aquesta mitjanit.

Entre les diferents restriccions anunciades cal destacar el nou horari establit per al toc de queda, que es redueix en dues hores. Així, a partir de demà, diumenge 9 de maig, el toc de queda en la Comunitat Valenciana es fixa entre la mitjanit i les 6 del matí.

Aquest nou horari estarà vigent entre el 9 i el 24 de maig, tal com ho va dictaminar ahir el TSJCV en un acte que delimita la vigència d'aquestes restriccions a aquest període i no fins al 30 de maig com demanava l'Administració.

A més, des del TSJCV van establir que serà l'evolució de la pandèmia i el ritme de la vacunació els que determinen "la necessitat -o no- de la seua pròrroga o l'adopció per l'autoritat competent de mesures de major laxitud en l'afectació a drets fonamentals".

Aquesta modificació es produeix després de cinc mesos des que es va decretar la seua ampliació, ja que el 7 de gener, després de les festes de Nadal i amb l'arribada de la tercera ona, va entrar el vigor l'horari que iniciava l'obligatorietat d'estar a casa a partir de les 22 hores, un horari que hui acaba.

Destacats