El toc de queda es mantindrà a les 22.00 hores a la Comunitat Valenciana

Guardar

policia local de valencia
policia local de valencia

El Ministeri de Sanitat ha rebutjat, en el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut, avançar el toc de queda. Així, malgrat les peticions d'algunes comunitats autònomes, entre elles la Comunitat Valenciana, el toc de queda no es podrà avançar més enllà de les 22.00 hores. Després de quasi tres setmanes de continu debat, Salvador Illa ha explicat que no era necessari introduir canvis en l'actual marc normatiu de l'estat d'alarma.

D'aquesta manera, la Comunitat Valenciana, malgrat que el president Ximo Puig posara damunt de la taula la possibilitat d'avançar aquesta restricció de la mobilitat nocturna, fins al 31 de gener, el toc de queda es manté, finalment, a les deu de la nit.

Castella i Lleó ja va anunciar la seua ampliació també a les 20.00 hores, però aquesta decisió xoca amb l'actual estat d'alarma, que estableix que aquesta limitació nocturna ha d'oscil·lar entre les 23.00 i les 06.00 hores del matí, podent flexibilitzar-ho una hora. És a dir, amb la normativa actual, els governs autonòmics poden aplicar la norma entre les 22.00 hores i les 07.00 hores.

En la reunió d'aquesta vesprada, i malgrat que diverses comunitats autònomes, com Catalunya, Andalusia, Múrcia o Canàries, estaven a favor d'aplicar aquesta modificació, Sanitat s'ha mostrat ferma.

Arxivat a:

Destacats