El departament de salut de La Marina Baixa rebrà 19,3 milions d'euros per a l'ampliació de l'Hospital de La Vila Joiosa i renovar equipament

Guardar

170515_np_consellera_visita_vila_joiosa_2
170515_np_consellera_visita_vila_joiosa_2

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Carmen Montón, ha anunciat una inversió de 19.287.507 euros per al departament de salut de La Marina Baixa, dins del Pla de Dignificació d'Infraestructures sanitàries per al període 2016-2019. "Aquestes dades suposen un increment del 686% respecte d'allò invertit al departament entre els anys 2012-2015, que van ser 2.486.262 en total", ha destacat la Consellera.

Aquest pla es realitza de manera simultània en tots els departaments de salut, i és "una clara aposta pel fortaleixement de la sanitat pública valenciana, i consisteix en la millora de les instal·lacions i els equips mèdics dels centres sanitaris públics, als quals es dota també de mesures d'eficiència energètica", en paraules de Carmen Montón.

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, que hui ha visitat l'hospita de La Vila Joiosa, ha explicat que aquesta inversió anirà destinada a l'adquisició de nou equipament per a l'àmbit hospitalari i per als centres d'Atenció Primària - renovació d'equips d'electromedicina i alta tecnologia - , però fonamentalment es destinarà a la reforma i ampliació de l'hospital, per a millorar la prestació del servei i oferir una major qualitat assitencial a la població.

La Consellera ha visitat el centre acompanyada de l'alcalde de La Vila Joiosa, Andreu Verdú, i la gerent del departament de salut, Rosa Louis Cereceda, i ha subratllat que a l'exercici 2016 ja es va invertir més de 1,4 milions d'euros en nou equipament. Es va substituir la sala de radiologia analògica per una sala digital RX amb suspensió de sostre, i es van substituir els 55 llits d'hospitalització, de manera que tot l'hospital està dotat amb llits d'última generació que milloren la comoditat dels pacients.

A més, es va comprar un equip de Rajos X portàtil que permet realitzar exploracions a les habitacions sense necessitat de desplaçar als pacients, un ecògraf de 3D per a ginecologia, que permet realitzar la prova de la semana 20 d'embaràs, un equip Doppler transcranial per a patologies vasculars, una nova torre d'endoscòpia per al servei d'otorrinolaringologia i un ecocardiògraf, que ja permet realitzar ecografies en 3D a l'hospital.

També en 2016 es va substituir la climatització del Centre d'Especialitats Foietes per un equip de menor despesa energètica i es realitzaren algunes millores en Atenció Primària com ara l'ampliació d'una consulta de dermatologia en aquest mateix centre d'especialitats, amb tractament de fototeràpia, o l'ampliació d'una consulta al consultori Auxiliar La Cala de la Vila Joiosa per aconseguir una millora en l'atenció individualitzada del pacient.

Per aquest any 2017 la inversió prevista és d'1,6 milions d'euros. 985.000 euros seran per a equipament hospitalari (un microscopi oftalmològic de sostre, reparació del quiròfan intel·ligent de ginecologia, intensificador d'imatge per a traumatologia, un respirador per a anestèsia, un equip làser d'agranament manual i altre de magnetoteràpia, entre altres) i 105.000 per a equipament de Primària. A més està prevista la reforma del Centre de Salut de Foietes  (404.000 euros), l'arreglament de la façana del Centre de Salut Tomás Ortuño (46.800 euros) i l'inici de la remodelació integral de les canonades de l'hospital (72.000).

Ampliació de l'Hospital

Durant la seua visita al centre hospitalari, on ha mantingut sendes reunions amb l'equip directiu del departament i amb els caps de servei, supervisors i coordinadors del departament de salut, la consellera ha explicat que amb l'ampliació de l'hospital que contempla també el Pla de Dignificació d'Infraestructures, l'hospital guanyarà un 36% de superfície edificada (passarà de 33.000 metres quadrats a 45.000). I guanyarà cinc quiròfans, que augmentaran de 9 a 14. L'ampliació, una vegada acomesa, permetrà a més remodelar altres zones de l'hospital que necessiten ser reformades.

L'ampliació, a la qual es destinaran més de 12,3 milions d'euros, renovarà els espais tècnic assistencials (UCI, Urgències, bloc quirúrgic, Radiologia, Unitat de Reanimació Post Anestèsia, Unitat de Curta Estància) i comportarà una millora de l'accessibilitat a l'hospital, amb la urbanització del parking per adequar-lo a les noves dimensions.

 

Destacats