El Consell subvenciona un programa d'inclusió social per a persones amb malaltia mental d'Alacant

Guardar

El Ple del Consell ha aprovat un conveni de col·laboració entre la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública i l'Associació de Familiars de Malalts Mentals d'Alacant (AFEMA) .

Este conveni té com a objectiu el desenvolupament d'un programa d'inclusió social per a persones amb trastorn mental greu. La quantia de l'ajuda, per a  a l'exercici 2016, ascendix a 158.500 euros.

Este programa que subvenciona la Generalitat consistix en l'exercici d'activitats complementàries d'atenció a persones amb trastorn mental greu i les seues famílies, a fi d'aconseguir una atenció integral.

Es tracta de previndre les recaigudes, reduir la cronificación i millorar la capacitat d'afrontament de la malaltia mental de la persona malalta i de la seua família. També es pretén potenciar de l'adopció d'estils de vida adequats per a estos pacients i el suport als familiars.

Les activitats a realitzar inclouen, entre altres accions, informació i assessorament a persones amb problemes de salut mental i les seues famílies per mitjà de xarrades i grups d'autoajuda, acompanyament per a millorar els dispositius dels servicis comunitaris, activitats de lluita contra l'estigma de la patologia mental i sensibilització a la població en general per a millorar la seua percepció sobre la salut mental.

L'Associació de Familiars i de Malalts Mentals d'Alacant, sense ànim de lucre, està desenvolupant programes orientats a la inclusió social de les persones amb trastorn mental greu.

Estos programes són complementaris a les actuacions assistencials dels servicis de salut mental de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

Arxivat a:

Destacats