El Consell se suma al reconeixement internacional que converteix a les Falles en Ben Cultural Immaterial de la Humanitat

Guardar

fallas
fallas

El Consell ha aprovat una declaració institucional amb motiu de la inscripció de la festa de les Falles en l'Inventari de Béns com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la Unesco.

D'aquesta forma, el Consell se sumisca al reconeixement internacional d'una festa de la qual han destacat la creativitat en les arts i els oficis dels monuments; el seu caràcter de festa popular i participativa; el manteniment d'una rica ritualitad; una generosa indumentària tradicional i la simbiosi entre la música, el foc i la pirotècnia.

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha assenyalat, en la roda de premsa posterior a la reunió setmanal del Govern valencià, que "l'èxit de la candidatura valenciana s'explica per la qualitat indiscutible del nostre patrimoni immaterial, així com pel nostre compromís per preserva-lo i salvaguardar-ho".

Per tant, aquesta declaració institucional reflecteix el compromís de la Generalitat per preservar i potenciar els valors culturals i patrimonials de les Falles; donar suport a totes les activitats que aporten continuïtat a aquesta festa i actuar amb responsabilitat en la seua protecció, especialment en la seua implicació social i en tot el patrimoni que aporta sentit als valors culturals de la festa de les Falles.

Reconeixement a la defensa dels valors constitucionals

En un altre ordre de coses, la vicepresidenta ha avançat que les Distincions de la Generalitat per a la Defensa dels Drets i Llibertats Constitucionals per aquest any 2016 recauen en aquesta edició en el catedràtic de Filosofia del Dret i Filosofia Política en l'Institut de Drets Humans de la Universitat de València, Javier de Lucas, i en Creu Vermella.

Oltra ha destacat que aquests premis, que es van crear el passat any, "tenen com a objectiu reconéixer una acció o trajectòria en defensa dels valors constitucionals. Pretenen, per tant, rendir tribut a aquelles persones o institucions que hagen destacat en la lluita pels drets, llibertats i deures que recull el Títol I de la Constitució".

L'acte de lliurament de les Distincions per a la Defensa dels Drets i Llibertats Constitucionals serà el 6 de desembre, Dia de la Constitució, a Alacant.

Compromís amb les persones amb diversitat funcional

D'altra banda, el Consell també ha aprovat una declaració institucional amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional, que se celebra el 3 de desembre, per la qual se sumisca a la commemoració d'aquest dia i a la celebració del desé aniversari de la Convenció de Nacions Unides sobre els drets de les persones amb diversitat funcional.

Amb aquesta declaració institucional, el Consell es compromet a promoure, protegir i assegurar el gaudi ple i en condicions d'igualtat de tots els drets humans i llibertats fonamentals d'aquestes persones i promoure el respecte de la seua dignitat.

Durant la seua intervenció, la vicepresidenta ha posat l'accent que aquest Govern "té com a primer eix de la seua actuació el rescat de les persones i creu en la força del llenguatge per transmetre una forma diferent de gestionar les seues polítiques".

Referent a això, Oltra ha incidit que el Consell es compromet "a instaurar un nou model que permeta que les persones amb diversitat funcional puguen desenvolupar les seues capacitats al màxim, recolzant la seua independència en tots els àmbits de la vida quotidiana i proporcionant les eines necessàries perquè puguen prendre el control de les seues pròpies vides".

Arxivat a:

Destacats