El Consell manté tres restriccions en la Comunitat Valenciana

Les mesures que continuen sense suavitzar-se són el tancament perimetral, la mobilitat nocturna i les reunions en habitatges

Guardar

policia-cierre-perimetral
policia-cierre-perimetral

Aquest migdia han comparegut en roda de premsa la consellera de Sanitat, Ana Barceló, i el president de la Generalitat, Ximo Puig després de la trobada de la taula interdepartamental de la Generalitat per a la Prevenció i Actuació davant la Covid-19. En finalitzar la reunió, tots dos dirigents han anunciat la flexibilització d'algunes mesures i el manteniment d'altres com el tancament perimetral, la mobilitat nocturna, i les reunions en habitatges.

Les mesures aprovades es mantindran, per tant, fins al dia 12 d'abril. Això significa que els habitants que residisquen en la Comunitat Valenciana no podran eixir de la mateixa excepte per motius de causa major o laborals. Aquesta és una de les apostes que més ha defensat el Consell des que es començara a aplicar a la fi d'octubre, per la qual cosa s'ha impedit des de llavors que familiars i amics d'altres comunitats pogueren reunir-se.

Una altra de les grans apostes i que també s'ha decidit mantenir és el límit de l'horari del toc de queda fins a les 22 hores, per la qual cosa la mobilitat nocturna seguirà restringida des d'aquesta hora fins a les 6 del matí. Com ocorre amb el tancament perimetral, no es podrà estar fora dels domicilis en aquesta franja, excepte excepcions justificades (motius laborals o sanitaris). Cal recordar que les multes per no respectar el confinament nocturn poden ascendir fins als 600 euros.

L'última de les restriccions que no s'ha suavitzat després de la reunió de la taula interdepartamental són les reunions dins dels habitatges, que continuen amb el límit posat en el nucli de convivència. El motiu principal, segons ha explicat Ximo Puig, és "frenar les festes il·legals en pisos i xalets. En definitiva, les reunions massives".

D'altra banda, en un altre ordre de mesures anunciades, s'ha aprovat l'ampliació de l'aforament de les terrasses dels bars al 100% i l'interior al terç de la capacitat. Es manté l'horari fins a les 18.00 hores, 4 persones per taula, sense servei de barra i amb ventilació interior. També podran obrir els gimnasos, piscines i pavellons interiors a un terç de capacitat, sempre respectant les mitjanes de seguretat com la distància social.

A més, es recupera l'oci educatiu, les ludoteques a un terç de la capacitat i amb fins a 10 persones com a màxim. En casos com el de les cerimònies, l'aforament augmenta a un terç de la capacitat dels locals i amb un màxim de 20 persones a l'aire lliure i 15 en espais tancats. Així, totes aquestes mesures anunciades estaran vigents a partir del dilluns 15 de març.

Destacats