El Consell es remodela per a reforçar àrees

Guardar

pleno_03_
pleno_03_

El Consell ha aprovat el decret de modificació de l'estructura orgànica de les conselleries del Govern valencià amb la finalitat de reforçar les àrees relacionades amb Unió Europea, sector social i ocupació.

Així ho ha assegurat la vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, en la roda de premsa posterior a la reunió setmanal del Govern valencià, qui ha indicat que "aquest primer any de govern ens ha donat perspectiva per a saber on hem de reforçar i quines àrees cal reorganitzar".

La vicepresidenta ha insistit també que aquests canvis serviran per a "treballar millor, de manera més eficient i tenir més oportunitats per al nostre territori".

Així mateix, ha mostrat l'agraïment del Consell a totes les persones que, fins al moment, han exercit aquests càrrecs.

D'aquesta manera, el Consell crea dues delegacions noves: Unió Europea i Relacions Externes i Model Social Valencià; una Secretaria Autonòmica d'Ocupació, el nomenament de la qual es produirà al setembre; i la Direcció general d'Infància i Adolescència.

La portaveu del Consell ha explicat que el fet que es reforce l'àrea relacionada amb la Unió Europea es deu al fet que "estem perdent possibilitats perquè hem heretat una administració raquítica, amb falta de personal especialitzat".

En la seua opinió, "una regió com la nostra, que té moltes dificultats perquè és una regió europea que està empobrida, té menys possibilitats d'obtenir recursos de la Unió Europea que unes altres que es troben en una millor situació, com Baviera".

Pel que fa al model social valencià, Oltra ha incidit que "som la comunitat autònoma pitjor situada en els observatoris quant a les prestacions de serveis socials, per la qual cosa el delegat del Consell és una peça clau que contribuirà a millorar aquesta situació".

Quant al tercer dels eixos objecte de la remodelació, la vicepresidenta ha recordat que el 2 de maig es va convocar un ple extraordinari dedicat exclusivament a promoure la creació d'ocupació. "Com ja vam dir llavors, ens hem dedicat a l'urgent i a les emergències. Ara toca abordar l'important. Per aquest motiu es reforça la Conselleria d'Economia Sostenible amb una Secretaria Autonòmica que tindrà com a única matèria treballar per l'ocupació".

Relació de canvis en el segon graó del Consell

En l'àrea de Presidència, es crea la figura del delegat del Consell per a la Unió Europea i Relacions, càrrec que serà ocupat per Joan Calabuig. D'aquesta Secretaria Autonòmica dependrà ara la Direcció general de Relacions amb la Unió Europea i l'Estat, on Daria Terrádez substituirà a Regina Laguna.

Gustavo Zaragozá, que fins al moment era el director general de Planificació de Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, és nomenat director general d'Anàlisi i Polítiques Públiques, ja que estava vacant.

La Direcció general de Relacions Informatives i Promoció Institucional estarà dirigida per Marta Hortolà, que substitueix a Ximo Clement.

Pel que fa a Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Francesc Xavier Uceda serà el nou delegat del Consell per al Model Social Valencià. Es crea la Direcció general d'Infància i Adolescència, que estarà dirigida per Rosa Molero, i se suprimeix la Direcció general de Planificació, Ordenació, Avaluació i Qualitat.

En la Direcció general de l'Institut Valencià de les Dones i per la Igualtat de Gènere es nomena a María Such, que substitueix a Anaïs Menguzzato.

La Secretaria Autonòmica de Model Econòmic i Finançament, dependent de la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic, serà ocupada per María José Mira, mentre que la Secretària Autonòmica de Salut Pública i del Sistema Sanitari Públic, de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, estarà dirigida per Narcís Vázquez.

Finalment, en la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, s'ha creat la Secretaria Autonòmica d'Ocupació, que estarà vacant fins a setembre, de la qual dependran la Direcció general de Treball i Benestar Laboral i el Servef. A més, el IVACE passa a dependre directament del conseller. La nova directora general és Júlia Company.

Respecte als canvis, es nomena a Blanca Marín com a nova secretària autonòmica d'Economia Sostenible, Sectors Productius i Comerç, en substitució de María José Mira; a Diego Macià com a director general d'Indústria i Energia, en substitució de Júlia Company; a Eva Hernández com a directora general de Planificació i Serveis, en substitució de Juan Ángel Poyatos, i a Dolores Parra, directora general d'Internacionalització, ja que estava vacant.

S'aprova l'Oferta d'Ocupació Pública per a 2016

En un altre ordre de coses, el Consell també ha aprovat el decret que fixa l'Oferta Empre Públic (OPE) de la Generalitat per a 2016, que ascendeix a un total de 863 places: 342 a cobrir mitjançant oposicions lliures; 350 per promoció interna i 171 mitjançant promoció interna restringida reservada al personal laboral fix. Totes seran convocades en el termini màxim d'un any a explicar des de la publicació del decret.

L'oferta s'ajusta a les taxes de reposició fixades en les lleis pressupostàries tant estatal com de la Generalitat, que per a 2016 limiten la incorporació de nou personal al 100 per cent de les vacants produïdes en els sectors prioritaris i al 50 per cent per a la resta dels sectors de l'administració autonòmica.

Entre les places a cobrir mitjançant el sistema d'oposició lliure, l'oferta primera alguns perfils professionals dels quals l'administració valenciana té una apressant manca, com a enginyers de camins, agrònoms, arquitectes, psicòlegs, enginyers tècnics, treballadors socials o tècnics agrícoles. Les reservades a la promoció interna tracten de millorar la planificació i reestructuració dels recursos humans al servei de l'administració pública.

Guia pràctica per a incloure clàusules socials en contractacions i subvencions

El Consell ha acordat aprovar la "Guia pràctica per a la inclusió de clàusules de responsabilitat social' en la contractació i en les subvencions de la Generalitat Valenciana i el seu sector públic.

Es tracta d'una eina que la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació posa a la disposició de totes les administracions públiques de la Comunitat Valenciana. Aquesta publicació pretén servir com a referència als òrgans de contractació i als quals elaboren les bases reguladores de subvencions.

La inserció de clàusules de responsabilitat social en els processos de contractació pública i en l'atorgament de subvencions és una oportunitat per a integrar de manera efectiva criteris socials, ambientals i ètics en tota Administració pública i la seua acció de govern.

Arxivat a:

Destacats