El Consell denuncia el retard en la finalització de les obres del 'Tercer Hilo'

El director general de Transporte de la conselleria de Obras Públicas reprocha al Ministerio el incumplimiento de los compromisos acordados con la Generalitat.[ca]El director general de Transport de la conselleria d'Obres Públiques retrau al Ministeri l'incompliment dels compromisos acordats amb la Generalitat.

Guardar

El director general d'Obres Públiques, Transport i Mobilitat, Carlos Domingo, ha qualificat de nefasta la gestió de les obres del 'Tercer Hilo' per part d'Adif i del Ministeri de Foment, que de nou estan provocant greus retards als usuaris de les línies de rodalies entre Castelló i València, i s'ha preguntat "com és possible que a hores d'ara no se sàpia quan van a acabar les obres".

És més, ha lamentat que "de nou hi ha una falta absoluta d'informació tant als usuaris com a les administracions valencianes, hi ha una pèssima informació sobre les incidències, amb avisos d'horaris que no es compleixen i trens que no ixen a l'hora anunciada".

En aquest sentit, ha assenyalat que, des del Consell, "tenim la sensació de que els serveis de rodalies estan fora de control i sembla que els seus responsables estan 'desapareguts' ja que, almenys, no volen donar la cara". De fet, ha mostrat la seua indignació perquè "Adif segueix ignorant la petició de reunir-se amb la Generalitat per a explicar els plans que té i així evitar justament el que està ocorrent, el caos en rodalies, que està irritant cada vegada més als viatgers".

A més, aquesta situació, ha afegit Domingo, s'agreuja amb l'incompliment per part de Renfe, dels compromisos acordats amb la Generalitat per a pal·liar les deficiències que en el servei que estan patint els passatgers. Així, el director general de Transports de la conselleria que dirigeix María José Salvador ha retret a Renfe que encara no s'haja engegat la devolució del bitllet quan hi haja retards de més de 30 minuts, mesura que s'havia anunciat que s'aplicaria a partir del passat 1 de juny.

Així mateix Domingo ha criticat "la falta d'adreça dels organismes competents en aquesta matèria, Foment, Adif i Renfe," així com "la nefasta gestió de la vaga de maquinistes on el Ministeri de Foment està sent incapaç d'assegurar els serveis mínims".

Arxivat a:

Destacats