Diputació i Generalitat posen en comú la planificació en carreteres amb la prioritat de la seguretat vial

El diputat Pablo Seguí i el director general d’Obres Públiques i Transport, Carlos Domingo, es reuneixen per a coordinar actuacions que reforcen la seguretat i l’accessibilitat als municipis

Guardar

FOTO CARRETERAS
FOTO CARRETERAS

El diputat provincial de Carreteres, Pablo Seguí, s'ha reunit amb el director general d'Obres Públiques, Transport i Mobilitat, Carlos Domingo, per a posar en comú la planificació d'actuacions en la xarxa de carreteres de la província, amb la prioritat de la seguretat vial.

En la trobada entre els responsables de Carreteres de les dues institucions, que es produeix en una línia de col·laboració oberta entre ambdues parts, s'ha posat de manifest l'augment del tràfic en la xarxa provincial, una dada que ve acompanyada de xifres preocupants com la de l'augment de la sinistralitat amb víctimes mortals en les carreteres valencianes.

En resposta a aquesta realitat, tant Seguí com Domingo han apostat per reforçar les actuacions en matèria de seguretat vial fins a convertir-les en la base d'aquesta nova política de carreteres, la planificació de les quals han posat en comú els responsables de la Diputació i la Generalitat.

La Diputació, a través de l'àrea de Carreteres, treballa amb el Programa de Seguretat Vial 2016, elaborat pels tècnics de la casa sobre dades de la DGT, amb l'objectiu de reduir la sinistralitat en la xarxa viària provincial. En total, enguany s'han invertit 26,7 milions d'euros des de la Corporació provincial en actuacions de senyalització, conservació i obres que milloren zones de trànsit conflictiu o que han acumulat accidents en els últims anys.

Com ja va avançar el president de la Diputació, Jorge Rodríguez, en la presentació del Pla de Carreteres d'enguany, “la intenció és prioritzar xicotetes obres que milloren la qualitat de vida dels ciutadans i reforcen la seguretat en les carreteres, abans que grans infraestructures faraòniques”. També l'accessibilitat, amb la realització d'obres de millora en municipis, a partir d'accions concretes com a rotondes, voreres, passos elevats i vies ciclopeatonals.

En el cas de la Diputació de València, l'àrea de Carreteres que dirigeix Pablo Seguí gestiona una xarxa viària de 1.800 quilòmetres en la província, amb un pressupost que enguany ha aconseguit els 37,3 milions d'euros. Les actuacions s'han centrat en el manteniment i el reforç de la seguretat en totes les comarques, així com en l'eliminació d'alguns d'eixos trams conflictius coneguts popularment com a punts negres.

Arxivat a:

Destacats