Creu Roja actua perquè les persones sense llar puguen fer front a les baixes temperatures

Guardar

visita-a-domicilio-personas-mayores
visita-a-domicilio-personas-mayores

La Comunitat Valenciana està vivint una de les ones de fred més fortes dels últims anys. I és que gran part de les localitats de la nostra Comunitat registraran temperatures sota zero, així com experimentaran fenòmens adversos, com gelades, ratxes de vent, pluja i, fins i tot, neu.

I davant aquestes temperatures, un dels col·lectius que més preocupen són les persones sense llar o aquelles que viuen en assentaments, ja que aquestes ones de fred agreugen, encara més, la seua situació. Per aquest motiu, des de diferents organitzacions no governamentals (ONG) s'estan duent a terme diferents accions per a ajudar a aquests col·lectius.

En aquest sentit, Creu Roja ha informat València Extra d'algunes de les intervencions que han dut a terme. Durant les últimes setmanes, i amb la previsió de les baixes temperatures, l'equip de Creu Roja ha repartit kits hivernals, compostos per sacs de dormir i peces d'abrigar, entre les persones sense llar de les diferents poblacions de València.

No obstant això, un altre dels col·lectius que també preocupa Creu Roja són les persones majors. D'aquesta manera, durant el dia d'ahir, i sota el projecte de Proximitat, van contactar amb 700 persones majors, aproximadament, per a no solament detectar situacions de pobresa energètica, sinó per informar-los de les mesures que ha d'adoptar per a evitar els efectes negatius de l'ona de fred.

Finalment, des de l'àrea de Salut de Creu Roja han volgut realitzar algunes recomanacions per a tota la població:

- No prengues medicaments sense recepta mèdica, tingues en compte que alguns medicaments precipiten els problemes derivats de l'exposició al fred.

- Beu líquids encara que no tingues set, sobretot aigua.

- Pren una alimentació variada, consumeix diàriament fruita.

- Si has de romandre en l'exterior, en el carrer, procura protegir-te del fred i de la humitat.

- Evita realitzar activitats en l'exterior, sobretot, una vegada que s'haja anat el sol.

- Abriga't amb peces no atapeïdes, protegint-te molt bé cap, mans i peus.

- Utilitza calçat impermeable, còmode i que no t'estrenya.

- Beu líquids calents i ensucrats, i evita el consum d'alcohol, ja que disminueix la sensació de fred.

- Si utilitzes brasers a casa o la xemeneia, ventila l'estada de tant en tant, per a evitar l'acumulació de CO2.

- Quan les condicions siguen adverses, viatja només si és necessari, i fes-ho amb el dipòsit ple, porta cadenes i la bateria del mòbil carregada.

- No practiques esports de muntanya quan la meteorologia siga adversa.

- I per als majors de 65 anys... No deixes d'eixir a caminar: aprofita les hores centrals del dia, assegura't que el teu calçat és antilliscant i no t'oblides de les peces d'abric (capell, bufanda, guants...).

Arxivat a:

Destacats