Camps, també imputat per la visita del Papa en 2006

En la causa s'investiga també a Cotino i altres antics dirigents del PP

Guardar

Francisco_Camps_en_el_XII_Congreso_del_Partido_Popular_de_la_Comunidad_Valenciana
Francisco_Camps_en_el_XII_Congreso_del_Partido_Popular_de_la_Comunidad_Valenciana

Altra vegada més. Francisco Camps no es trau els casos de presumpta corrupció d'entre les mans. Un jutjat ha imputat a l'expresident de la Generalitat Valenciana per presumptes contractes irregulars en l'organització de la visita del Papa Benedicto XVI a València l'any 2006. Concretament s'investiga si els contractes es van atorgar a dit, sense concurs ni concurrència pública. La peça es troba dins del cas Gürtel.

La factura de la Generalitat en aquell V Encontre de les famílies, segons la policia, ascendeix fins a 22 milions d'euros en urinaris, publicitat i motxilles, entre altres despeses. Segons la Unitat de Delinqüència Econòmica i Financera (UDEF), la trama corrupta s'apropià de 4 milions d'euros relacionats amb Canal 9 coincidint amb aquesta visita.

Se l'acusa de suposats delictes de prevaricació, malversació i falsedat, en aquesta causa oberta des de juliol de 2016, segons informa el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV). També s'investiga a altres nou persones, entre les quals destaquen l'expresident de les Corts Valencianes, Juan Cotino; i el bisbe auxiliar de València, Esteban Escudero.

Cal recordar que Francisco Camps està sent investigat en altres causes judicials. Un d'ells és el cas Valmor, a causa de presumptes irregularitats en l'organització i gestió del Gran Premi de Fórmula 1 que va tindre lloc en la ciutat de València entre 2008 i 2012. Està citat a declarar el pròxim 18 de maig per aquest cas. I l'altre està relacionat amb possibles sobrecostos milionaris en la construcció del circuit de la competició.

També s'ha nombrat a Camps en repetides ocasions durant el juí del cas Gürtel. L'exsecretari general del PP en la Comunitat, Ricardo Costa, va assenyalar a l'expresident del govern valencià com inductor de la caixa B de la formació en València.

"La corrupció del PP era una mica més que tres vestits"

La responsable jurídica del PSPV i portaveu adjunta, Ana Barceló, ha assenyalat hui que el PPCV "ha d'explicar-nos de forma urgent per què es va utilitzar la visita a València del Papa i es va mercantilitzar la fe dels valencians i valencianes per a posar-la al servei d'interessos espuris". "La corrupció del PPCV era algo més que tres vestits com pretenia fer-nos veure Camps, açò era una autèntica anècdota al costat del que anem coneixent dia a dia", ha incidit la dirigent socialista.

"El PP es va aprofitar de la fe de milers de persones"

Segons ha apuntat Fran Ferri, síndic de Compromís, "l'avanç de la investigació judicial evidencia que en el Partit Popular és van oblidar del manament 'no robaràs' i no van tindre cap escrúpol en aprofitar la fe de milers de persones que venien a València a vore al Papa per a saquejar les arques públiques, van fer obscurs negocis amb tot".
Destacats