Calabuig impulsarà la creació d'un 'lobby potent valencià' a Brussel·les per a influir en les decisions de la Unió Europea

Guardar

FOTO_1_CALABUIG
FOTO_1_CALABUIG

El delegat del Consell per a la Unió Europea i Relacions Externes, Joan Calabuig, ha anunciat que la nova delegació del Consell potenciarà la creació d'un "lobby potent valencià" en la Unió Europea per a "influir en les decisions del conjunt de les institucions comunitàries i aconseguir més recursos per a la Comunitat Valenciana", en col·laboració amb les empreses i les cambres de comerç.

"Quan es prenen determinades decisions en la Unió Europea, no és una qüestió que es queda a Brussel·les, sinó que afecta la nostra vida de cada dia", ha recalcat Calabuig. Per aquesta raó, ha exposat que la Delegació del Consell per a la Unió Europea se centrarà a recuperar la reputació de la Comunitat Valenciana a Brussel·les, optimitzar els recursos que provenen de la UE i influir en "els grans reptes i desafiaments de futur" que té la institució.

En aquest sentit, Joan Calabuig ha assegurat que hi ha diferents problemes en la Unió Europea, entre els quals ha destacat l'actual situació provocada pel Brexit o els moviments migratoris, en els quals "la veu dels valencians ha d'estar present". "Hem de participar en els processos de presa de decisions, aportar les nostres idees i la visió del que ha de ser el futur de la Unió des de la Comunitat Valenciana", ha afirmat durant un desdejuni de treball amb els mitjans de comunicació.

En referència a l'optimització dels recursos que provenen de les institucions europees, Calabuig ha destacat que la delegació se sumarà a les diferents àrees del Consell que ja treballen amb aquest objectiu i, d'altra banda, "contribuirà per a desbloquejar perquè arriben fons comunitaris i a l'acompanyament a nous programes que es puguen desenvolupar dins de la institució"

Així mateix, el delegat del Consell per a la Unió Europea ha assenyalat com a prioritari dins del full de ruta de la delegació "superar la crisi reputacional" que té la Comunitat Valenciana a Europa. "Haurem de fer un gran esforç per a recuperar la confiança i la imatge d'un Govern que està veritablement preocupat pel benestar dels seus ciutadans i per fer les coses alineades amb el que són les actuals polítiques comunitàries", ha subratllat.

En definitiva, Joan Calabuig ha destacat que les relacions de la Comunitat Valenciana amb la Unió Europea entren en "una nova etapa en la qual es mira al futur" i ha anunciat que ha sol·licitat a les Corts comparéixer en la Comissió d'Assumptes Europeus per a explicar les línies de treball previstes per als pròxims mesos.

Arxivat a:

Destacats