Bravo lamenta que el Govern central no destine més recursos per a la modernització de la Justícia

Guardar

FOTO_JUST_BUENA
FOTO_JUST_BUENA

La consellera de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, Gabriela Bravo, ha lamentat que el Govern central no destine més recursos per a la modernització de la Justícia a la Comunitat Valenciana. La consellera s'ha expressat així després de la signatura d'un conveni amb el ministre de Justícia en funcions, Rafael Catalá, mitjançant el qual este departament del Govern central es compromet a transferir 779.000 euros a la Generalitat que hauran de ser usats per a millorar l'administració de Justícia en les tres províncies.

Gabriela Bravo ha agraït la dotació, però al seu torn, també ha mostrat davant els responsables ministerials que estos fons "són clarament insuficients" per a les necessitats de la Comunitat Valenciana. Segons ha explicat la consellera, "sap perfectament el ministre les necessitats de la Justícia a Espanya i les grans dificultats de les comunitats autònomes, especialment la valenciana, amb el problema de infrafinanciació".

Per a la consellera, "el Govern central no solament té pendent corregir, d'una vegada per sempre, l'injust model de finançament autonòmic que ens discrimina de manera intolerable, sinó que, a més, ha de ser més diligent a l'hora de destinar més i millors recursos per a la modernització d'un servei bàsic per a qualsevol democràcia avançada com és l'administració de Justícia". Segons Gabriela Bravo, "el Govern central hauria d'exercir un vertader lideratge, atés que la Justícia és peça clau per a l'Estat de Dret".

El conveni signat a Madrid estableix que el Ministeri de Justícia ordenarà la transferència de la quantitat esmentada, que la Generalitat destinarà, entre altres finalitats, a la instal·lació de sistemes de gestió processal compatibles entre si que permeten la plena interoperabilitat; a la digitalització dels processos de tramitació i gestió processal i a avançar en l'impuls i modernització de l'Oficina Fiscal i Judicial.

Advocats i procuradors

A més, la consellera Gabriela Bravo ha signat un altre conveni amb el ministre de Justícia en funcions, Rafael Catalá, mitjançant el qual es promourà que les proves d'accés a l'exercici de les professions d'advocat i procurador també puguen fer-se en valencià.

La Generalitat assumirà el cost del desplaçament a Madrid del personal necessari perquè els exàmens (la confecció dels quals és responsabilitat del Ministeri) siguen traduïts.

Arxivat a:

Destacats