Boira i Font es reuneixen per a exigir una planificació real del Corredor Mediterrani com a eix econòmic vital

Guardar

VIV_160831_Reunion_Boira_secretario_catalan1
VIV_160831_Reunion_Boira_secretario_catalan1

El secretari autonòmic de la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, Josep Vicent Boira, s'ha reunit a València amb el seu homòleg català, Ricard Font, per a tractar diversos temes en comú d'ambdues administracions i especialment el Corredor Mediterrani, infraestructura clau per a les dues comunitats i que no deixen de reivindicar davant el Ministeri de Foment i la Unió Europea.

En la reunió s'han tractat entre altres temes les diferents experiències en la implicació de la societat civil en aspectes lligats amb el Corredor i l'econòmica productiva, com el Fòrum Valencià pel Corredor Mediterrani i la Taula Estratègica del Corredor Mediterrani.

Al seu torn s'han plantejat possibles iniciatives lligades a una visió global i única de la logística a l'escala del Corredor. En aquest sentit, reclamen una planificació real del Corredor com a eix econòmic vital i han coincidit a exigir "una planificació conjunta de les obres i projectes, el compliment de terminis i un coordinador del Corredor amb una visió global". També han denunciat que segueix sense conéixer-se les característiques del tram Castelló-Tarragona.

La reunió tècnica forma part de les aliances que la Generalitat Valenciana aquesta duent a terme amb les diferents comunitats autònomes per les quals transcorre el Corredor Mediterrani i que també reivindiquen la seua engegada al Ministeri de Foment.

Destacats