Aquestes són les excepcions a les restriccions en les reunions socials i familiars

Aquestes noves restriccions estaran en vigor fins al pròxim 15 de febrer

Guardar

Una parella fent turisme per la ciutat
Una parella fent turisme per la ciutat

Hui han entrat en vigor les noves restriccions que el president de la Generalitat, Ximo Puig, va anunciar, ahir, per a frenar la quarta ona de la pandèmia. Aquest conjunt de mesures, que s'allargaran fins al 15 de febrer, decreta el confinament perimetral de 16 ciutats de la Comunitat Valenciana, i limita les reunions socials i familiars a nuclis de convivència en espais privats, i a dues persones en espais públics, llevat que pertanguen a la mateixa unitat de convivència.

No obstant això, s'estableixen una sèrie d'excepcions a la limitació en les reunions:

a) Les activitats no professionals relacionades amb la criança i les cures, com l'atenció i acompanyament a persones menors d'edat, persones majors, en situació de dependència, amb diversitat funcional o en situació d'especial vulnerabilitat.

b) La convivència alterna de fills i filles amb els seus progenitors o progenitores no convivents entre ells.

c) L'acolliment familiar de persones menors d'edat en qualsevol de les seues tipologies.

d) La reunió de persones amb vincle matrimonial o de parella que viuen en domicilis diferents.

e) Les persones que viuen soles, que podran formar part d'una altra única unitat de convivència formant una unitat de convivència ampliada. Cada unitat de convivència ampliada només podrà integrar a una única persona que viva sola. I la persona que viva sola podrà formar part exclusivament d'una unitat de convivència ampliada durant tot el període de vigència de la mesura.

No s'inclouen en les limitacions les activitats laborals, les institucionals, les de transport i les dels centres docents, que imparteixen els ensenyaments a les quals fa referència l'article 3 de la Llei orgànica d'Educació, inclosa l'ensenyament universitari, ni aquelles activitats per a les quals s'estableixen mesures específiques en la normativa aplicable.

Arxivat a:

Destacats