Amb quantes persones em puc reunir quan acabe l'estat d'alarma?

A la Comunitat Valenciana, s’ha ampliat a 10 persones en espais tant públics com privats

Guardar

terraza cullera
terraza cullera

A partir de demà, comença una nova fase des que la pandèmia de la Covid-19 provocara el primer estat d'alarma en la història d'Espanya el passat 13 de març de 2020. En la jornada de hui, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat les noves restriccions una vegada decaiga el segon estat d'alarma en la matinada del diumenge. Així, entre altres coses, la Generalitat amplia a 10 el nombre de persones permés en reunions socials tant en espais públics com privats.

Diumenge que ve a les 12 hores decaurà l'estat d'alarma, un instrument que ha sigut decisiu per a limitar la mobilitat nocturna, com ha succeït amb el toc de queda, o per a restringir la mobilitat entre altres comunitats autònomes, com ha succeït amb el tancament perimetral. Amb l'objectiu de poder mantindre algunes restriccions, Ximo Puig va sol·licitar dijous passat al Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) l'aval per a l'actualització de les restriccions que es troben en vigor.

En aquesta sol·licitud al TSJCV figura l'ampliació fins a 10 persones en les reunions socials en espais públics i privats, fins ara limitades a sis individus. Un punt en el qual Compromís ha sol·licitat que aquest número puga ser superior si només participen dos nuclis de convivents, en el que suposa una picada d'ullet a les famílies nombroses. D'altra banda, també figura en l'escrit que l'aforament en els espais de culte s'expandisca fins al 75%.

Ahir es coneixia que la Secció Quarta de la Sala contenciosa administrativa del TSJCV autoritzava les limitacions a la mobilitat nocturna, a les reunions socials i/o familiars i a l'aforament en els llocs de culte acordades per la Generalitat Valenciana aquest dijous davant la fi de l'estat d'alarma.L'acte del tribunal recollia que la Llei orgànica 3/1986, de Mesures Especials en Matèria de Salut Pública, proporciona "suficient cobertura normativa per a l'adopció de mesures sanitàries limitatives --no suspensives-- de llibertats i drets fonamentals".

No obstant això, els magistrats delimiten la vigència d'aquestes restriccions al període comprés entre el 9 i el 24 de maig -no fins al 30 de maig com demanava l'administració- i estableixen que serà l'evolució de la pandèmia i el ritme de la vacunació els que determinen "la necessitat -o no- de la seua pròrroga o l'adopció per l'autoritat competent de mesures de major laxitud en l'afectació a drets fonamentals", informa l'alt tribunal valencià.

Arxivat a:

Destacats