Alfarrasí transformarà la piscina i el seu entorn per a augmentar l'atractiu turístic del paratge de l'Ermita

El consistori invertirà 130.000 euros d'ajudes de la Diputació de València per a executar una ambiciosa actuació que inclou millores en matèria d'eficiència, accessibilitat i esplai

Guardar

Jorge Rodríguez con el alcalde de Alfarrasí
Jorge Rodríguez con el alcalde de Alfarrasí

L'Ajuntament d'Alfarrasí aspira a donar un impuls al turisme en la localitat i vol fer-ho transformant algunes instal·lacions i recursos amb els quals ja compta per a convertir-los en autèntics llocs d'oci per a la població. Aquest és el cas del Paratge de l'Ermita, en l'entorn de la qual es troben el bar i la piscina municipal, principals focus d'activitat en els mesos d'estiu.

Ja l'any passat, el consistori va invertir entorn de 50.000 euros a adquirir una parcel·la en aquesta zona per a albergar en ella un parc juvenil i enguany té previst destinar més de 130.000 euros a un ambiciós projecte de renovació que inclou millores en matèria d'eficiència, accessibilitat i esplai.

L'alcalde d'Alfarrasí, Federico Vidal, està convençut que el paratge de l'Ermita és un lloc amb un gran potencial que el seu municipi no pot desaprofitar: “Mirant al futur, crec que podem aprofitar aquesta zona per a donar dinamisme al nostre poble i al temps impulsar el turisme”, ha assegurat el munícipe. Part d'aquest impuls passa per fer una remodelació completa de la piscina, per a la qual la Diputació de València acaba de concedir al municipi una ajuda de 80.000 euros.

Amb aquests diners, Vidal ha explicat que van a millorar l'eficiència d'una instal·lació “que data de l'any 1997 i que pràcticament des del principi presenta problemes de fugides d'aigua, tant en la zona dels gots com en el sistema de canonades, fins al punt que els terrenys han cedit”.

Paral·lelament, es va a aprofitar per a fer accessibles tots els serveis de la piscina, inclosos els propis gots. “D'aquesta forma, esmenarem els incompliments que des de fa temps ens han advertit en diverses inspeccions i aconseguirem que tant els veïns i veïnes d'Alfarrasí com els visitants puguen gaudir de la seua estada i els seus banys en la piscina municipal sense impediments, amb independència de la seua situació”, ha assegurat el primer edil.

Vidal també ha volgut aprofitar per a agrair a la institució que presideix Jorge Rodríguez la seua implicació en aquest projecte. “Decidim sol·licitar ajuda al President de la Diputació de València perquè era una actuació molt necessària i el nostre és un poble molt xicotet pel que sense ajuda era impossible que poguérem dur-ho a terme”, ha afirmat.

A més de les millores en la piscina, el consistori té previst destinar 20.887 euros del Pla Provincial d'Obres i Serveis a convertir la parcel·la que va adquirir en el paratge de l'Ermita en un parc juvenil, amb tirolina i un circuit BMX. “Creiem que aquest tipus d'instal·lacions d'aventura no són molt habituals en la zona i amb açò la dotem d'un element diferenciador que pot atraure a joves d'altres municipis”, ha explicat Federico Vidal.

Aquest projecte d'actuació en el paratge de l'Ermita es completarà amb una actuació en el Bar de la Piscina, a fi de modernitzar les seues instal·lacions i millorar també l'accessibilitat; per a açò s'invertiran al voltant de 30.000 euros del Pla d'Inversions Financerament Sostenibles. Tal com ha comentat l'alcalde d'Alfarrasí, “ara mateix aquest bar només s'obri a l'estiu, però estem convençuts que arreglant-ho i amb la intervenció en el parc, és possible obrir-ho més mesos, donant així servei a aquesta zona i creant, a més, nous llocs d'ocupació”.

La intenció de l'ajuntament és començar a executar totes aquestes actuacions en el menor termini de temps possible, de forma que abans que comence de nou la temporada estival puguen ja estar operatives.

Arxivat a:

Destacats