La Safor es vist dels colors de l'arc de Sant Martí per a celebrar l'Orgull LGTBI

Els ajuntaments dels municipis de La Safor realitzen diferents activitats per a posicionar-se com a destinacions "LGTBIfriendly"

Guardar

La bandera LGTBI onejant a les platges de La Safor per a celebrar l'Orgull. Imatge d'Àlex Oltra
La bandera LGTBI onejant a les platges de La Safor per a celebrar l'Orgull. Imatge d'Àlex Oltra

Des de fa uns dies les platges de Tavernes, Gandia i Piles claregen amb més banderes que les habituals que indiquen l'estat del mar. Al costat d'elles també podem trobar la bandera LGBTI. Així es com els diferents consistoris volen demostrar que els seus municipis i platges són llocs segurs per a totes les persones, sense importar la seua orientació sexual o diversitat de gènere. Aquesta mesura ha sigut ideada per a donar visibilitat al col·lectiu LGTBI durant el mes de l'orgull, com una forma de suport i comprensió de les dificultats que est pateix diàriament.

A més, des de l'Ajuntament de Gandia, volen posicionar-se com una de les destinacions "LGTBIfriendly" per excel·lència. "Gandia és un espai tolerant que com a destinació té les característiques i serveis necessaris per a acollir totes aquelles persones que ens visiten independentment de la seua procedència, raça o orientació sexual" ha declarat l'edil delegat de turisme, Vicent Mascarell.

A Gandia s'ha celebrat tota mena d'actes per a celebrar l'Orgull LGTBI. Entre ells s'ha celebrat la primera edició del concurs "Orgullosament Artistes", en els quals s'ha premiat a diferents artistes dels col·legis i instituts del municipi, i tenia com a finalitat la visibilització de la diversitat LGTBI.

A més, el consistori de Gandia també va procedir a lectura del manifest amb motiu del Dia Internacional de l'Orgull LGTBI al costat de grans referents del col·lectiu de la comarca, com la presidenta de DragSafor, Julen Camarena; o Carlos Pajuelo, en representació del Consell de Joves de Gandia. Per a finalitzar, l'Ajuntament ha penjat la bandera LGTBI en la balconada de l'edifici consistorial per a mostrar el compromís de la ciutat amb la construcció d'una societat diversa que reconega els drets de les persones LGTBI i pose fi amb la discriminació i l'odi.

L'ajuntament de Tavernes de la Valldigna tampoc ha volgut perdre l'oportunitat de donar veu i visibilitat al col·lectiu LGTBI. En primer lloc, s'han col·locat paraigua que formen la bandera de l'Orgull en l'avinguda de la Marina. Concretament en la zona de la Goleta, s'han programat dos dies sencers amb activitats dedicades a l'Orgull com a tallers, concurs de talents o activitats per a tota la família per a poder educar en diversitat i respecte.

A més, han realitzat una àmplia programació destinada al col·lectiu LGTBI. El divendres 1 de juliol tindrà lloc a les 21 hores la primera edició dels Premis Diversitat, en els quals es buscarà el talent del municipi prevalent sempre els valors de la diversitat, el respecte i la inclusió amb premis per als guanyadors de fins a 400 euros. Per a finalitzar aquesta programació, l'ajuntament de Tavernes ha preparat per al dissabte 2 de juliol el" Tavernes Beach Pride", on actuaran diferents artistes LGTBI com Nora la Cantaora o La Sanguinelli. Per a acabar la nit els assistents podran gaudir d'un tribut a Mecano gràcies a l'espectacle "La força de la destinació" i el concert d'IV Quatre, que repassarà la història del pop-rock espanyol.

A Oliva ha tingut una concentració en la plaça Major de la ciutat, on es va llegir el manifest amb motiu del Dia de l'Orgull LGTBI de mà de la Regidoria d'Igualtat de l'ajuntament. Mentre, a Palma de Gandia, s'ha procedit a pintar alguns dels bancs del municipi amb els colors de la bandera LGTBI.

Arxivat a:

Destacats