Turisme proposa que el decret d'ajudes que prepara el Consell després de l'incendi de Venta del Moro incloga a les empreses de turisme actiu

Guardar

Francesc Colomer ha visitat Venta del Moro on s'ha reunit amb l'alcalde de la localitat, Luís Francisco López, i representants de les empreses de turisme actiu
Francesc Colomer ha visitat Venta del Moro on s'ha reunit amb l'alcalde de la localitat, Luís Francisco López, i representants de les empreses de turisme actiu

Turisme Comunitat Valenciana proposa que el decret d'ajudes que està preparant el Consell per a pal·liar els danys produïts per l'incendi forestal de Venta del Moro, incloga a les empreses de turisme actiu, que s'han vist afectades per la paralització de l'activitat durant aquests dies en la zona.

Així ho ha traslladat el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, durant la visita a Venta del Moro, a l'alcalde de la localitat, Luís Francisco López, i als representants de les empreses de turisme actiu durant la reunió que han mantingut per a valorar i analitzar la situació de la zona després de l'incendi forestal.

En aquest context, el titular de Turisme ha destacat que les empreses de turisme actiu que treballen en la zona de Venta del Moro "han aconseguit un posicionament turístic" i ha incidit que a més contribueixen "de manera eficaç contra la despoblació i generen economia".

Colomer ha ressaltat que Venta del Moro ha aconseguit posicionar-se adequadament "gràcies a l'esforç d'un teixit empresarial xicotet que requereix en aquest moment l'empatia, l'escolta activa i la capacitat de reacció de les institucions".

A més, ha reiterat el compromís de Turisme per fer costat al sector turístic en els moments més complicats i ha assenyalat que "després de la catàstrofe, és molt important contemplar aquesta realitat socioeconòmica lligada al turisme, a l'esperança i al futur".

Durant la reunió, també s'han analitzat altres propostes de millora per a mantenir l'activitat turística en la zona, i s'ha valorat el dinamisme que aporta el turisme actiu. Entre elles, destaca la necessitat de coordinar i controlar la capacitat de càrrega del riu amb Castella-la Manxa, ja que es tracta d'un espai compartit.

Arxivat a:

Destacats